Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

fakt wygląda fajnie, niemniej ja używam ceramicznego włoskiego brodzika i w chałupie nie zrobię niczego innego, naprzyglądałam się na odpływy liniowe gościnnie, zupełnie mnie to nie przekonuje, ale każdy robi przecież dla siebie Edytowane przez bri
  • 2 months później...
  • 3 months później...
Też chętnie usłyszałbym opinię - toć to tani chińczyk, ale muszę przyznać że przemawia do mnie prosta konstrukcja, minimalistyczny syfon który wyciągany jest w całości. Drugą alternatywą jest również cały stalowy Kesmet. Ale syfon już nieco gorszy... ...i droższy czterokrotnie.
  • 2 years później...
Jak sprawuje się Mexen?Jakieś uwagi z użytkowania?

Gorąco.. nie polecam. Syfon tragedia - składa się z dwóch elementów produkowanych wtryskowo i klejonych - nieszczelnie. Dzięki temu nie ma prawidłowego "podciśnienia" i woda "sprzed" syfonu ucieka powolutku - efekt? Po 24 godzinach smród, bo woda z syfonu spłynęła.

W dodatku kupiłem czarny - spodziewałem się anody, okazało się że dziadostwo lakierowane na czarny mat. Ale cóż - pewnie wiedzą co robią, zapewne jest to jakiś mocny lakier epoksydowy, a może lakierowanie proszkowe.

Tiaaa.... Po zamontowaniu czarny widocznej krawędzi odpływu liniowego zszedł razem z taśmą malarską.

Tragedia. Elementy syfonu nieszczelnie klejone zalałem żywicą epoksydową. Oryginalną uszczelkę wymieniłem na silikon (bo też dawała nieszczelność, przez którą spływała woda z syfonu). Ze słabą wydajnością już nic nie zrobię.

Żeby teraz to wymienić to popłynąłbym parę tysięcy na remoncie łazienki.

Także ludziska... Nie oszczędzajcie. Kupcie coś markowego, jakiś geberi czy grohe. A nie chińskie dziadostwo...

Też mam mexen - odpływy ścienne + baterie z kolumná prysznicową. Jakościowo - przed montażem wygląda na blisko do Omnires'a.

Walory użytkowe mogę zgłosić w terminie późniejszym

• 1 month później...