piotrek-projekt 06.01.2019 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Pół forum tylko czekało aż coś wrzucisz i już pędzą z odpowiedziami Nie mają przecież swoich spraw. LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 szafki w kuchni na jednej ścianie - część wysoka do sufitu i trochę wolnego blatu + wyspa. Coś jak tu: Można pomyśleć też o spiżarce, jeśli cię to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 07.01.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Ściana z kominkiem stara cegła + drzewo obok. Drzewo chcesz posadzić na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek-projekt 07.01.2019 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 szafki w kuchni na jednej ścianie - część wysoka do sufitu i trochę wolnego blatu + wyspa. Coś jak tu: Można pomyśleć też o spiżarce, jeśli cię to interesuje. A co zawierała by wyspa ??? A jaki masz pomysł na spiżarkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Na wyspie byłby i zlew i płyta. Dokładnie jak na tym zdjęciu. Spiżarka - przy takiej przestrzeni można po prostu odciąć część wnęki kuchennej ścianką.Wówczas sama kuchnia by bardziej wystawała na część salonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek-projekt 10.01.2019 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Nie widzi mi się taka wyspa w kuchni, żonie też za bardzo się nie podoba. Znalazłem zdjęcie kuchni o podobnej koncepcji jak moja ( brak skosu po prawej stronie) Za to patrząc na gabaryty szafek moja kuchnia będzie szersza o około 100 cm Czy to naprawdę tak źle wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 To nie kwestia wyglądu tylko wygody. W takiej kuchni nalatasz się kilometrów. A i blat pod skosem nie jest zbyt wygodny w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek-projekt 10.01.2019 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Nie no, nie przesadzajmy z tymi kilometrami. Blat może w niektórych miejscach - szczególnie pod samym skosem prawym rogu - bez rewelacji do zagospodarowania. Ale jest plus - wszystko się pomieści. Po prostu nie podoba mi się wyspa - przedstawiona w ten sposób ( jak na załączonym foto )Cała ściana lewa - golą - tylko do obchodzenia wyspy. Pod wyspą mało się zmieści . Jeśli chodzi o zagospodarowanie przeze mnie miejsca po prawej stronie - myślałem jedynie o wysokiej i szerokiej lodówce + słupek na piekarnik i mikrofale. Poza tym żadnych szafek wiszących z jakimiś śmiesznymi dla mnie skosami. Nie muszę wcale też ciągnąć mebli z prawej strony do samego barku. Można przecież zostawić jakąś lukę na coś ciekawego - tylko - co ?W jakim free programie mogę zrobić sobie taką szybką i dobrą wizualizację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 10.01.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Czy pomieszczenia są juz wybudowane? Jeśli tak zrób sobie z kartonów (styropianu, palet, osb, czegokolwiek co jest na budowie) przykładowe szafki o wymiarach i odległościach jakie planujesz i zobacz czy to jest wygodne i funkcjonalne. Wizualizacja powie ci tylko czy ci sie ten układ podoba nie powie ci, że jest niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek-projekt 11.01.2019 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Tak - ściany są już wymurowane. Zaraz będzie prowadzona instalacja elektryczna. A ja nie wiem co i gdzie .... To jest róg kuchni https://zapodaj.net/32217e4f2df7a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.01.2019 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Przy takim skosie jak podałeś (ściana kolankowa 115cm, 30 stopni) osoba o wzroście 160cm ledwie podejdzie do standardowej głębokości szafek ustawionych pod ścianą kolankową, nachylenie się nad blatem lub zlewem jest wątpliwe. Pod oknem dachowym jest więcej miejsca ale masz tylko dwa wąskie okna co daje dwa krótkie odseparowane od siebie kawałki blatu zdatnego do pracy. Z tego co pamiętam zalecane jest co najmniej 190cm wysokości nad przednią krawędzią blatu czyli blat musiałby mieć ok.130cm głębokości Wyspa chyba będzie konieczna bo zlew i blaty robocze pod ścianami kolankowymi nie mają sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek-projekt 13.01.2019 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Ja mam 198 cm wysokości, ale i ręce długie. Zona ma z 160 cm Jutro zbije coś z desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 16.01.2019 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 I jak Piotrek wrażenia po próbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts