Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakup nowego auta z salonu, na co zwrócić uwagę? Proszę o pomoc!

Recommended Posts

CAŁY BAK :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Kilka lat temu asystowałem przy odbiorze nowej furki, miało byc 5L (słownie pięćL).

Nie starczyło na 2km. Salon się wypiął rufą, lecz po mocno męskiej rozmowie telefonicznej , przywieźli 5L paliwa. Łachy nie robili. Chodziło o zasadę i słowo.

Po prostu salon miał pecha, że trafił na klienta który potrafił wyegzekwowac swoje prawa. Oj potrafił...

Też mi się nie chce wierzyć, że będzie tak pięknie. Dam znać w jakim stanie będzie wymarzone autko córki:)hehehe oczywiście czerwone.

Już zapłacone i ubezpieczone:) Co dziwne ubezpieczenie podobno niższe niż przy starszej audicy.

Edytowane przez ciężkiprzypadek

Do nowego auta często jest promocyjne ubezpieczenia OC Ac i NNW z tzw. pakietu dealerskiego.

Po jednym roku jest już normalnie czyli dużo drożej mimo że samochód roczny jest tańszy od nowego.

Tylko, że audi jest z 2004 r. i tańsze 10 razy.

Edytowane przez ciężkiprzypadek

Nie wiem dokładnie jak to wygląda w statystykach ubezpieczycieli, lecz patrząc na drogach i według doniesień publikatorów wszelakich, to jest jedna z marek "wysokiego ryzyka". Na dłuższej trasie, jakikolwiek większy dzwon to ponad 50% szans że jest zamieszano auto na dwie, trzy lub cztery litery. Po prostu w dzwonach extraliga!! Ulubione furki agresywnych furmanów. Tyle że przed furmanką szedł koń co miał wielki łeb, z łebkami tych za kierownicą róóóżnie bywa.

Nie wiem dokładnie jak to wygląda w statystykach ubezpieczycieli, lecz patrząc na drogach i według doniesień publikatorów wszelakich, to jest jedna z marek "wysokiego ryzyka". Na dłuższej trasie, jakikolwiek większy dzwon to ponad 50% szans że jest zamieszano auto na dwie, trzy lub cztery litery. Po prostu w dzwonach extraliga!! Ulubione furki agresywnych furmanów. Tyle że przed furmanką szedł koń co miał wielki łeb, z łebkami tych za kierownicą róóóżnie bywa.
Jak masz te 250 KM pod maską, to ciężko się czasem powstrzymać. Nie ma silnych. Czasem się depcze, choć to samobójcza praktyka.

Wydaje mnie się, że nie ma ustawowego (wg PoRD) zakazu zabierania rozumu do pojazdu mechanicznego.

Nawet nie jest wymagany fotelik ,podobno Łunia też tego nie zabrania.

Może nie znam ostatnich nowelizacji, w końcu prawko robiłem chyba w 1977 i może cóś się pozmieniało?

HGW...

A nie, to chyba militarna rejestracja :stirthepot: