d7d 10.01.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Im bardziej pusty zbiornik paliwa tym więcej wilgoci wykrapla się. A w starym zbiorniku to jeszcze "ciągnie śmieci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 11.01.2019 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) CAŁY BAK :lol2::lol2: Kilka lat temu asystowałem przy odbiorze nowej furki, miało byc 5L (słownie pięćL). Nie starczyło na 2km. Salon się wypiął rufą, lecz po mocno męskiej rozmowie telefonicznej , przywieźli 5L paliwa. Łachy nie robili. Chodziło o zasadę i słowo. Po prostu salon miał pecha, że trafił na klienta który potrafił wyegzekwowac swoje prawa. Oj potrafił... Też mi się nie chce wierzyć, że będzie tak pięknie. Dam znać w jakim stanie będzie wymarzone autko córki:)hehehe oczywiście czerwone. Już zapłacone i ubezpieczone:) Co dziwne ubezpieczenie podobno niższe niż przy starszej audicy. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.01.2019 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Do nowego auta często jest promocyjne ubezpieczenia OC Ac i NNW z tzw. pakietu dealerskiego.Po jednym roku jest już normalnie czyli dużo drożej mimo że samochód roczny jest tańszy od nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 11.01.2019 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Do nowego auta często jest promocyjne ubezpieczenia OC Ac i NNW z tzw. pakietu dealerskiego. Po jednym roku jest już normalnie czyli dużo drożej mimo że samochód roczny jest tańszy od nowego. Tylko, że audi jest z 2004 r. i tańsze 10 razy. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.01.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Nie wiem dokładnie jak to wygląda w statystykach ubezpieczycieli, lecz patrząc na drogach i według doniesień publikatorów wszelakich, to jest jedna z marek "wysokiego ryzyka". Na dłuższej trasie, jakikolwiek większy dzwon to ponad 50% szans że jest zamieszano auto na dwie, trzy lub cztery litery. Po prostu w dzwonach extraliga!! Ulubione furki agresywnych furmanów. Tyle że przed furmanką szedł koń co miał wielki łeb, z łebkami tych za kierownicą róóóżnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.01.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Może historia ubezpieczającego powoduje taki wzrost stawki OC i AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 11.01.2019 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Może historia ubezpieczającego powoduje taki wzrost stawki OC i AC. Raczej nie, bo to ten sam ubezpieczający czyli moja córa. Podobno koszt ubezpieczenia tego nowego, to 73 euro na miesiąc a za audi płaciła miesięcznie 97euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.01.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Ale to nie w Polsce. "Tam" trochę inaczej się liczy. Pojemność silnika, moc i może paliwo Pb vs. ON. Np. w DE liczy się Typenklassen Haftpflicht 16, Vollkasko 24, Teilkasko 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.01.2019 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Nie wiem dokładnie jak to wygląda w statystykach ubezpieczycieli, lecz patrząc na drogach i według doniesień publikatorów wszelakich, to jest jedna z marek "wysokiego ryzyka". Na dłuższej trasie, jakikolwiek większy dzwon to ponad 50% szans że jest zamieszano auto na dwie, trzy lub cztery litery. Po prostu w dzwonach extraliga!! Ulubione furki agresywnych furmanów. Tyle że przed furmanką szedł koń co miał wielki łeb, z łebkami tych za kierownicą róóóżnie bywa.Jak masz te 250 KM pod maską, to ciężko się czasem powstrzymać. Nie ma silnych. Czasem się depcze, choć to samobójcza praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.01.2019 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Wydaje mnie się, że nie ma ustawowego (wg PoRD) zakazu zabierania rozumu do pojazdu mechanicznego. Nawet nie jest wymagany fotelik ,podobno Łunia też tego nie zabrania. Może nie znam ostatnich nowelizacji, w końcu prawko robiłem chyba w 1977 i może cóś się pozmieniało? HGW... A nie, to chyba militarna rejestracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 16.01.2019 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Samochód odebrany:) Córcia posprawdzała tak jak radziliście. Bak cały zatankowany i jeszcze dostała w prezencie piękne dywaniki:) Bardzo Wszystkim dziękuję za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Jak to mówią nowemu nabywcy pięknego samochodu : "Szerokości i suchości" Niech się dobrze sprawuje i daje radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts