industrial 09.01.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Witam. Chciałbym poprosić Państwa o opinię. Jestem przed wykonaniem instalacji elektrycznej i na tą okoliczność wstępnie postanowiłem zaprojektować sobie wnętrze. Dodam, że nie znam się na projektowaniu dlatego prosiłbym o jakieś opinie i porady na temat co mógłbym dodać lub zmienić. Jedynie czego żałuję w tym domu to to, że drzwi do toalety architekt zaprojektował mi z "ładnym" widokiem na salon. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Ogólnie fajnie ale ja bym to zmienił. W lustrach będzie odbijać się okno, będzie widno i przestrzeń się powiększy, a korzystanie z łazienki będzie łatwiejsze z sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 09.01.2019 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Tak. Wszystko by było w porządku ale zapomniałem dodać, że nie mogę zmienić drzwi z Pana propozycji ze względu na schody które będą w tym miejscu. Pod schodami drzwi sie nie zmieszczą bo przerabiałem już ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Przepraszam - myślałem, że to szafy:( teraz już widzę . Na szkicach nie ma piętra i to wprowadziło mnie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 09.01.2019 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Nie szkodzi. Robiłem to na szybko bo mnie elektryk goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 wejscie do łazienki przy kanapie... ustawienie łózka wezgłowiem do okna. Nie masz jakiegoś planu technicznego z wymiarami zamiast takiego rysunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 09.01.2019 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Łóżko jak mam ustawić inaczej? Wtedy będę musiał telewizorem zasłonić okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.01.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Elfir - to przecież dom za 150tys, z takimi samymi "poprawkami" jak na pierwotnym planie forumowicza fastplayerhttps://forum.muratordom.pl/showthread.php?349176-Pomoc-w-zaprojektowaniu-salonu-i-kuchni-styl-industrial-loft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2019 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 no to już rozumiem dlaczego jest tak koszmarnie zaplanowany. ten dom jest porażka od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Łóżko jak mam ustawić inaczej? Wtedy będę musiał telewizorem zasłonić okno. Może starczyłoby obrócić o 90 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 10.01.2019 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Co jest w nim aż tak wielką porażką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 układ wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 10.01.2019 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 chodzi głównie o to,że na salon wchodzi się z części prywatnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2019 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 to też. Poza tym łazienka w salonie. Długa droga z zakupami od drzwi do kuchni. Wszystkie możliwe błędy funkcjonalne w jednym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 10.01.2019 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 No to rzeczyiście korona mi z głowy spadnie jak się przejdę 10 metrów z zakupami.... Przecież będzie bliżej jak żona poda mi te zakupy przez okno w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Jasne, wielu ludziom nie przeszkadzają oczywiste błędy projektowe, bo człowiek do wszystkiego jest się w stanie przyzwyczaić. W końcu kiedyś chodziło się za potrzebą za stodołę i ludzie jakoś z tym żyli. To twój dom, ty się będziesz z nim bujał, nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 10.01.2019 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Obecnie z zakupami wchodzę na piąte piętro otwierając drzwi najpierw w bloku następnie na piętrze a później docelowo w mieszkaniu i też da się z tym żyć. Uważam , że są większe problemy na świecie nić przejście z zakupami przez dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2019 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Dlatego mówię - niektórzy wydają oszczędności życia na coś co jest niewygodne. I sa zadowoleni, bo się przyzwyczają.Wiesz, w małych domach czasem trzeba iść na kompromis i nie zawsze uda się zaplanować idealnie wnętrza. Ale ten konkretnie dom słynie z tego, że ma WSZYSTKIE możliwe błędy. Co jest zaskakujące w domu z otwartym planem, gdzie ściany działowe można ustawiać dowolnie, okna też. Gdzie na etapie rysunku można było wszystko poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 10.01.2019 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 A są jakies domy idealne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 10.01.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) A są jakies domy idealne? Tak są. Biorąc pod uwagę, że dla każdego co innego bedzie znaczyło „dom idealny” to taki, który został zaprojektowany przez dobrego architekta pod indywidualne potrzeby inwestora. I to też pod warunkiem, że inwestor wie co chce . Są też domy nie idealne ale przyzwoicie zaprojektowane oraz te całkiem sparane jak tu. A wystarczyło odrobine poprzestawiać pomieszczenia i byłoby przyzwoicie. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez katka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts