Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wstępny projekt przed instalacja elektryczna- aranzacja

industrial

Recommended Posts

Witam. Chciałbym poprosić Państwa o opinię. Jestem przed wykonaniem instalacji elektrycznej i na tą okoliczność wstępnie postanowiłem zaprojektować sobie wnętrze. Dodam, że nie znam się na projektowaniu dlatego prosiłbym o jakieś opinie i porady na temat co mógłbym dodać lub zmienić. Jedynie czego żałuję w tym domu to to, że drzwi do toalety architekt zaprojektował mi z "ładnym" widokiem na salon. Pozdrawiam!

Dom.jpgDom3.jpgDom4.jpgDom6.jpg

Jasne, wielu ludziom nie przeszkadzają oczywiste błędy projektowe, bo człowiek do wszystkiego jest się w stanie przyzwyczaić. W końcu kiedyś chodziło się za potrzebą za stodołę i ludzie jakoś z tym żyli.

To twój dom, ty się będziesz z nim bujał, nie ja :D

Dlatego mówię - niektórzy wydają oszczędności życia na coś co jest niewygodne. I sa zadowoleni, bo się przyzwyczają.

Wiesz, w małych domach czasem trzeba iść na kompromis i nie zawsze uda się zaplanować idealnie wnętrza. Ale ten konkretnie dom słynie z tego, że ma WSZYSTKIE możliwe błędy. Co jest zaskakujące w domu z otwartym planem, gdzie ściany działowe można ustawiać dowolnie, okna też. Gdzie na etapie rysunku można było wszystko poprawić.

A są jakies domy idealne?

Tak są. Biorąc pod uwagę, że dla każdego co innego bedzie znaczyło „dom idealny” to taki, który został zaprojektowany przez dobrego architekta pod indywidualne potrzeby inwestora. I to też pod warunkiem, że inwestor wie co chce ;).

Są też domy nie idealne ale przyzwoicie zaprojektowane oraz te całkiem sparane jak tu. A wystarczyło odrobine poprzestawiać pomieszczenia i byłoby przyzwoicie.

Edytowane przez katka