Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wstępny projekt przed instalacja elektryczna- aranzacja

industrial

Recommended Posts

Ale ten układ pomieszczeń spełnia moje potrzeby. Mnie interesuje tylko opinia na temat wyposazenia tego domu. Bo argumentami, że mam długą drogę do kuchni lub wejscie do salonu z czesci prywatnej w ogole sie nie przejmuje bo dla mnie nie ma to żadnego znaczenia. Edytowane przez industrial
o

Ale ten układ pomieszczeń spełnia moje potrzeby.

No to ci współczuje. Wyobraź sobie, jesteś chory lub ktoś inny z domowników, zatrucie lub grypa żołądkowa, w salonie siedzą goście, rodzina, jedzą obiad, cokolwiek. Bieganie do łazienki w takim stanie przez salon i odgłosy z niej, współczuję wszystkim. No ale jak ci to odpowiada to w porządku.

Albo dziecko i goście.

Do łazienki wieczorem dziecko idzie się wykąpać, skorzystać z toalety przez salon z gośćmi (albo nawet gdy rodzice oglądają TV - rozbudza dziecko dodatkowo).

Goście wychodząc, rozmawiają pod drzwiami dziecka.

To, że inwestorowi brak wyobraźni, co do niewygody, jaką za sobą niesie źle zaprojektowany dom, nie oznacza, że trzeba przymykać oko na babole, które powinien wychwycić architekt..

Edytowane przez Elfir

Nie pomyślałeś, że np mogę miec działkę tak ograniczoną ,ze salon musi zostac w tym miejscu jakim jest? bede mial przynajmniej widok na ogród. W innym wypadku oglądałbym warsztat samochodowy z drugiej strony.Rodzine mam bardzo daleko. Spotykamy sie raz w roku wiec mowimy tu o bardzo skrajnych przypadkach. Na dniach będę zlecał projekt schodów. Liczę na to że zostaną tak zaprojektowane, że jeszcze wytnę wejscie do łazienki pod schodami i będzie całkiem dobrze.

Przecież to nie ma żadnego związku.

Starczyło zrobić odbicie lustrzane projektu i salon z kuchnią tam gdzie teraz sypialnie.

58b85a70ae531925gen.jpg

Wówczas miałbyś prawidłowy układ: łazienki i sypialnie w części prywatnej, niewidoczne z salonu, kuchnie blisko wejścia, zminimalizowaną komunikację.