jajmar 25.01.2019 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 . Jak możesz - przestań grzać i wentyluj. "Przestań grzać" to też nie jest dobre, ale grzanie z umiarem +6 do +10 wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.01.2019 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 "Przestań grzać" to też nie jest dobre, ale grzanie z umiarem +6 do +10 wskazane. Takie powietrze wyciągnie wilgoć technologiczną i zaniesie ją tam, gdzie się schłodzi - czyli będzie się skraplało na membranie i kapało na dół przy odwilży. Ja i bez ogrzewania miałem zamarznięte krople na stropie. I polało się przy odwilży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaapo 26.01.2019 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Niestety spieszy się (tak, wiem że jak się buduje dom to pośpiech jest niewskazany, ale sytuacje życiowe też bywają różne) i wszystko popsuła ta pleśń na krokwiach, bo wełna byłaby przykryta folią jak należy, a tak nie mogliśmy tego zamknąć. Wilgoci jest mniej, bo grzeje, wietrze i chodzą dwa osuszacze (chodziły przez 3 tygodnie prawie, ale dalej zbierają z 10 litrów wody na 24h, z jakis 70m2). Ogólnie jak wyjmę wełnę to mokra jest jedynie na powierzchni, 2h na ciepłej podłodze (pionowo) i jest sucha, a membrana i OSB zostawiam otwarte na jakieś 24h i też suche, stąd mój pomysł by wyjąć wszystko, wysuszyć membranę i OSB i zamknąć to już z folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaapo 26.01.2019 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 A, na dole mam jakieś 20 stopni, na górze z 12-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts