wegner 12.01.2019 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Witam serdecznie, Planuje zakup mieszkania, znajdują się tam stropy robione technologią Teriva. Jako że po odbiorze zostaną mi tylko roboty wykończeniowe, chciałem się doradzić odnośnie kilku problemów jakie zauważyłem po wizycie, Pierwszą są powstające pęknięcia wiadomo że budynek pracuje i został oddany do użytku niecałe pół roku temu, rozmawiałem już z deweloperem i te wady zostaną przez niego usunięte. Druga rzecz, która mnie niepokoi to inny odcień na tynku gipsowo-wapiennym w miejscach rozłożenia belek, poniżej zdjęcie: Czy w takim przypadku odpowiednie ogrzanie i wysuszenie mieszkania wystarczy przed gruntowaniem i szpachlowaniem i nie będzie to później widoczne po malowaniu? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kozubizna 13.01.2019 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 musi wyschnac i bedzie ok. na belkach jest beton i wolniej to schnie takze spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegner 13.01.2019 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Też tak bym pomyślał, gdyby nie to że tak jak wspomniałem ten budynek został oddany około września, a więc bardziej podejrzewam że schnął po prostu w tych miejscach gdzie jest beton wolniej i stąd te plamy. Natomiast chciałbym się zorientować czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i zwykłe dogrzanie i osuszenie mieszkania pomogą przed szpachlowaniem i malowaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.01.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 To najwyższa kondygnacja? Jeżeli tak, to może być mostek cieplny i skrapla się tam wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts