hero512 17.01.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Chciałbym w tym roku wybudować altankę. Pomysł mam tylko gorzej z materiałem. Niektórym na pewno to wyda się głupie ale nie mam zielonego pojęcia skąd wziąć drewno na jej budowe. Niby są w marketach różne krawędziaki itp ale wydaje mi się że ceny w marketach są dosyć zawyżone. Wiem że drewno można dostać także w tartaku pod każdy wymiar itp ale z tartaku drewno jest mokre. Czy można zrobić altankę z mokrego drewna? Wydaje mi się że nie. Pomocy skąd wziąć właściwe drewno gotowe do budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 z tartaku, składu drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.01.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Najlepiej tak jak koleżanka już napisała - drzewo z tartaku czy składu drewna będzie najodpowiedniejsze.Jeśli planujesz budowę na wiosnę nic nie stoi na przeszkodzie , abyś zakupy poczynił już teraz. Taki materiał potrzebuje tylko złożenia i zastosowania przekładek pomiędzy każdy z elementów oraz zabezpieczenia przed bezpośrednim działaniem wody - przykrycie od góry kawałkiem blachy, czy brezentem i obciążenie będzie wystarczające. Pamiętać tylko należy, aby nie dotykało i leżało bezpośrednio na ziemi.Wiosną możesz rozpocząć budowę i będzie dobrze, potem obróbka, i zaimpregnowanie oraz malowanie dekoracyjne.Ta pora roku powoduje, że mamy więcej czasu więc warto jest sobie rozrysować swoje potrzeby dotyczące wyglądu i niezbędnych materiałów które posłużą do realizacji planów.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpolcz 28.01.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Jak rozgladałem się za deskami do szopy na narzedzia, to skład drewna miał o wiele korzystniejsze ceny niż markety budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts