Pytajnick 20.01.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 mnie to pewnie popękało, bo budynek 2 czy 3 zimy stał bez ogrzewania. zresztą sporo ścian i tynków mi popękało, zawsze po zimie. Niestety BK 400 nie lubi mrozów jak jest ocieplony i otynkowany , bez tego nic się nie działo. A trzpienie pionowe w ścianach miałeś, czy tylko sam wieniec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 chodzi Ci o parter czy poddasze?W ścianie kolankowej duzo trzpieni, w ścianach parteru oprócz garażu, nie było nigdzie trzpieni w projekcie, wiec i w naturze tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 20.01.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 chodzi Ci o parter czy poddasze? W ścianie kolankowej duzo trzpieni, w ścianach parteru oprócz garażu, nie było nigdzie trzpieni w projekcie, wiec i w naturze tez nie. Hm.. a projekt miałeś liczony dla BK400? Projektantem nie jestem a i każdy z nich swoje wizje ma i Twój tak ma mieć..ale mój parterowy domek, oryginalnie liczony dla strefy "warszawskiej" miał oryginalnie 6 trzpieni przy BK 600. Teoretycznie na moim terenie mógłbym z nich nawet zrezygnować ale budując z BK400, zwiększając ilość ocieplenia na stropie i dodając stryszek na poddaszu nieużytkowym = cięższa konstrukcja wiązarów, wolałem trzpienie zostawić. Odpukać... nic się nie dzieje, choć mokro, mróz i dom w SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Hm.. a projekt miałeś liczony dla BK400? tak. Z tym, że u mnie popękało od mrozów w większości i dopiero jak zostało ocieplone styro i położone tynki, wcześniej ani jednej ryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Mróz nic nie robi BK. Nawet jak jest bardzo mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 samemu nie, ale jak ma na sobie tynk, to już tak, dlatego napisałem, ze jak był nieotynkowany to nic się nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.01.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 samemu nie, ale jak ma na sobie tynk, to już tak, dlatego napisałem, ze jak był nieotynkowany to nic się nie działo To jak sprawdziłeś, że to mur pękł, a nie tylko tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.01.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 odkułem kawałek, poza tym widzę przy przejściach. trudno, popękało i trzeba naprawić, a przede wszystkim grzać, grzać, grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts