Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zagospodarować głęboką wnękę

krecik73

Recommended Posts

Mam do zagospodarowania głęboką wnękę. Do niczego szczególnego nie jest mi potrzeba, ale coś z tę dziurą muszę zrobić. Wnęka jest w holu na piętrze gdzie swoje królestwo mają dzieciaki. Nie mam kompletnie pomysłu na co ją wykorzystać i jak zagopodarować. Jedyne co mi przychodzi do głowy to przechowywać tam jakieś pudła z grami, zabawkami, piłki, rolki, łyżwy dzieci, ewentualnie wiadro, mop, ścierki i takie różne sprzęty i rzeczy do sprzatania . Albo połączyć jedno z drugim (choć to wszystko mam gdzie trzymać w innym miejscu). Wnęka ma być otwierana w klasyczny sposób (drzwi uchylne, nieprzesuwne, raczej dwuskrzydłowe). Macie jakieś pomysły na projekt wnętrza wnęki? Rysunek jest nieproporcjonalny, ale są poszczególne wymiary

0d99718654359bacmed.jpg

• 2 weeks później...
to nie jest taki zły pomysł, z tym że wnęka wysoka na 260 cm, a legwan tyle nie potrzebuje. Myślełem raczej nad jakimiś półkami, wieszakami, itp

Jak nie? Wielki konar i niech się wspina.

http://www.felsdekor.pl/picture/felsdekor_dekoret_sika_copsa_kunstfelsen_terrarium_reptilien_kriechtiere_28.jpg

:)

Albo akwarium/paludarium od frontu z zapleczem technicznym z tyłu.

Dodatkowa przestrzeń do przechowywania pewnie się przyda, ale może (zależy w którym miejscu domu jest wnęka) dobrym pomysłem byłoby zrobienie tam tapicerowanego siedziska (do czytania książek, grania w planszówki lub schowania się przed światem? Pomysł małej biblioteczki czy półek do ekspozycji pamiątek lub zdjęć jest zawsze fajny.