Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt do kuchni

kulibob

Recommended Posts

Fajne te rzeczy, mam wątpliwości do płyty. Nie wiem sam, ale nie podobają mi się te białe zaznaczenia, a większość płyt właśnie jest tak robionych. Sam jestem na tym etapie, że rozglądam się za sprzętem AGD i wszystkim co jest potrzebne do nowego mieszkania, aby sprawnie funkcjonować. Co sądzicie o lodówce side by side, czy według Was jest to zbyt duże urządzenie do mieszkania w bloku?

Fajne te rzeczy, mam wątpliwości do płyty. Nie wiem sam, ale nie podobają mi się te białe zaznaczenia, a większość płyt właśnie jest tak robionych. Sam jestem na tym etapie, że rozglądam się za sprzętem AGD i wszystkim co jest potrzebne do nowego mieszkania, aby sprawnie funkcjonować. Co sądzicie o lodówce side by side, czy według Was jest to zbyt duże urządzenie do mieszkania w bloku?

Zależy od metrażu ;) I od wielkości rodzinki. Jeżeli macie dużą kuchnie nie łączoną z salonem, może się okazać, że wcale nie będzie to zajmowąło tyle miejsca, co sądziliście.

• 2 weeks później...

Zmywarka po pierszym myciu jeszcze w starej kuchni. Niestety na zimnej wodzie, ciepłej narzie nie podłączę wymaga to małych przeróbek bo stara baeria na 3/8 poczekam z testami do czasu jak założą meble.

Indukcję też sobie podłączyłem na próbę nawet stary czajnik działa:)

Jeszcze jedna sprawa warto kupować w Chinach nowa bateria:) Doszła w 5 dni DHL i przeszła bez watu.

https://pl.aliexpress.com/item/Baterie-kuchenne-torneira-para-cozinha-de-parede-uraw-dla-kuchni-wody-bateria-kranowa-z-filtrem-trzy/32964779731.html?spm=2114.13010708.0.0.316b5c0fbHPbe6

• 1 month później...

Kuchnai ma gdzieś 15m2 częściowo otwarta na salon.

Okap jest dla mnie urządzeniem marginalnym wydajność niema aż takiego znaczenia WM w końcu to ogarnie.

Mikrofalówka może odstaje cenowo ponieważ to tylko mikrofalówka stanęło na jakiejś najtańszej samsunga.

Filtry podłącze stare węglowy i ceramiczny 0,3um.

Udało się sprzedać starą kuchnię z lodówką

To do kompletu doszła

https://www.euro.com.pl/lodowki/lg-gbb60blgfs.bhtml

W środę wchodzą stolarze

Jeszcze doszło

https://www.crockpot.pl/wolnowary/213-wolnowar-crock-pot-47l-czarny-sccprc507b-050-5060134335725.html

Edytowane przez kulibob

• 1 month później...
Jak już pisałam w innym wątku, ja mam płytę indukcyjną z :spam:, jestem zadowolona, gotowanie i sprzątanie (a właściwie jego brak!) po gotowaniu mega sprawa. Piekarnik również mamy od nich, tak jak zresztą większość sprzętów :) Edytowane przez Tomaszs131