gawel 24.01.2019 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Daruj sobie takie wycieczki, bo to jedynie dowód, że to Tobie brakuje argumentów. A jedyny, to "czemu by nie większy". U mnie przy wyłączonej cyrkulacji na umycie rąk w dalszej łazienceczekam 1:45 żeby umyć ręce w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Bez cyrkulacji myłbym w zimnej, bo cierpliwości by mi zabrakło. Ale nawet w bliższej to połowa tego czasu - dla mnie za długo. Oszczędzam na ilości wody (oszczędne perlatory). Sam napisałeś, jakie są ulubione temperatury legionelli. 30-46* - czuje się tu dobrze. W którym miejscu napisałem że 46 st C???? Mnie nie brakuje argumentów i nie przypisuje Tobie treści których nie napisałeś a Ty to robisz nagminnie. Masz rozleglejszy dom i może cyrkulacja ma sens dla ciebie co nie oznacza że dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.01.2019 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) W którym miejscu napisałem że 46 st C???? Rzeczywiście, byłem nieprecyzyjny. Napisałeś, że grzejesz do 46,5 st. grzeje do 46,5 bo pompa się nie męczy i jjest to bezpieczne. Jak nie wiesz gdzie to napisałeś, to kliknij tę niebieską ikonkę z białymi trójkącikami przy swoim nicku w cytacie. A jeszcze co do kosztów - mnie m3 wody ze ściekami kosztuje jakieś 20% więcej, niż ogrzanie PRĄDEM m3 wody. I to nie uwzględniając, że powrót cyrkulacji ogrzewam od sporo wyższej temperatury, niż wodociągowa oraz że w sezonie grzewczym to, co cyrkulacja "straci" to "zyska" CO. Dziwne, że Tobie przy grzaniu PC wychodzi ogrzanie drożej. Jak to wyliczyłeś? Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2019 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Może przy okazji remontu zrobię cyrkulację ale to chyba do górnej łazienki , na dole wszystko jest blisko. Z resztą był tu niedawno wątek na temat nieopłacalności cyrkulacji i powiem że mnie przekonali i to było napisane ja osobiście stwierdzam. Miałem okazję korzystać z łazienek z cyrkulacją i powiem że jakoś efektu wow! nie stwierdziłem. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.01.2019 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 jakoś efektu wow! nie stwierdziłem. Dla mnie czekanie na ciepłą wodę 3s vs 105s to jest efekt WoW. A i dutki w kieszeni zostają. A i ego połechtane dbałością o środowisko. Więc jakie minusy cyrkulacji znajdujesz? A jak policzyłeś, że u Ciebie cyrkulacja wychodzi drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2019 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Nie liczyłem i nie posiadam takiej instalacji, a ty ile już zaoszczędziłeś od początku jej posiadania że się tak dopytujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.01.2019 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Nie liczyłem To skąd wyciągnąłeś taki wniosek? U mnie koszt zimnej wody i kanalizacji nie uzasadnia instalacji recyrkulacyjnej. ty ile już zaoszczędziłeś od początku jej posiadania że się tak dopytujesz? "ty"kaj sobie kogoś innego. Od początku posiadania zoszczędziłem 50gr. Za to komfort- bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.01.2019 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) To skąd wyciągnąłeś taki wniosek? "ty"kaj sobie kogoś innego. Od początku posiadania zoszczędziłem 50gr. Za to komfort- bezcenny. Dziękuję za dyskusję nie dam się sprowokować a dalsza dyskusja z tobą jest bez sensu i zmierza donikąd. Na wszelki wypadek dodaję cię do ignorowanych miłego hejtowania. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.01.2019 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Na wszelki wypadek dodaję cię do ignorowanych miłego hejtowania. Hejtowania? Chyba o sobie piszesz. Najpierw zarzucasz mi kłamstwo. Sorry Kaizen ale nie prawda Potem opluwasz. wypociny, stękanie i naginanie Potem nie pamiętasz, co chwilę wcześniej napisałeś. I nie potrafisz na potwierdzenie swoich słów podać żadnego merytorycznego argumentu i demonstrujesz brak szacunku: dyskusja z tobą jest bez sensu ty ile już zaoszczędziłeś Słowa złego o Tobie nie napisałem. PLONK. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 04.02.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam, Do Pana budynku dobrym rozwiązaniem będzie dobór powietrznej pompy ciepła o małej mocy. W naszej ofercie znajduje się powietrzna pompa ciepła typu split, Logatherm WPLS6.2 o nominalnej mocy grzewczej 5kW. Pompa ciepła WPLS6.2 wyposażona jest w nowoczesny regulator HMC300 pozwalający na sterowanie pracą ogrzewania, chłodzenia oraz podgrzewania ciepłej wody użytkowej. Urządzenie cechuje się wysoką sprawnością, dzięki zastosowaniu sprężarki o modulowanej pracy w zakresie od 25% do 100%. Dzięki aplikacji Buderus EasyControl możliwe jest zdalne sterowanie urządzeniem za pomocą modułu internetowego. Na pompę ciepła udzielamy gwarancji do 5 lat. Przy wyborze producenta pompy ciepła należy mieć na uwadze jego renomę oraz należy sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują montaż zakupionej centrali wentylacyjnej, przeprowadzą jej uruchomienie oraz w przyszłości wykonają okresowe przeglądy techniczne oraz ewentualne naprawy po okresie gwarancyjnym. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts