bartekk77 22.01.2019 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam,mam problem, dach dwuspadowy, na dachu blachodachówka, membrana, strop drewniany, na poddaszu miałem strych, teraz zacząłem robić sobie tam poddasze użytkowe, zacząłem od ocieplania dachu, kozły 15cm, wełny wkładam 10 cm firmy ursa 32 platinum, wełna została włożona, nie dotyka membrany dachowej, dzisiaj na dworze mamy przymrozek -8stopni, odkryłem tą wełnę z ciekawości a tam szron na membranie i nawet na wełnę przeszło, to jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.01.2019 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Jak nie masz paroizolacji pod wełną - to normalne i szkodliwe dla wełny. Czy może faktycznie masz oszronioną membranę pod wełną, jak napisałeś w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekk77 23.01.2019 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 paroizolacji to znaczy żeby wełna nie dotykała membrany? to nie dotyka.. luzu jest około 5 cm, a szron na membranie jest od wewnątrz poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.01.2019 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 paroizolacji to znaczy żeby wełna nie dotykała membrany? to nie dotyka.. luzu jest około 5 cm, a szron na membranie jest od wewnątrz poddasza. Paroizolacja to folia (zazwyczaj żółta) która nie przepuszcza pary wodnej i jest pod wełną. Chroni ją od dostania się wilgoci z wnętrza domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekk77 23.01.2019 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Paroizolacja to folia (zazwyczaj żółta) która nie przepuszcza pary wodnej i jest pod wełną. Chroni ją od dostania się wilgoci z wnętrza domu. Rozumiem, tylko ja jestem w trakcie pracy, narazie ocieplone mam 10cm wełna, później planuje następną warstwę wełny i na stelaż dać folie paroizolacja, a zauważyłem ten szron teraz po montażu wełny pierwszej części, czyli rozumiem że jak na profilu będzie już ta folia to problem zginie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 23.01.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Paroizolacja to folia (zazwyczaj żółta) która nie przepuszcza pary wodnej i jest pod wełną. Chroni ją od dostania się wilgoci z wnętrza domu. Zamiast tego żółtego szajsu polecam folię tunelową, najlepiej trzywarstwową lub jakąś z powłoką aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts