JacekF 23.01.2019 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Witam. Na ścianach tynk kreisel 651t, na sufitach płyty gk zaciągnięte po całości gipsem Acryl putz finish. Przed ostatecznym malowaniem chciałbym pomalować całość podkładem. Czy farba "śnieżka grunt" będzie dobrym rozwiązaniem czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 23.01.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Witam, Z naszej oferty polecam farbę gruntującą FAST GRUNT F. Musisz jednak pamiętać, że żadna farba gruntująca nie posiada takich samych właściwości co typowy preparat gruntujący. A więc zanim zastosujesz taką farbę musisz dokładnie odpylić podłoże, żeby uniknąć w przyszłości odspajania się farby po nałożeniu farby wykończeniowej. Miałem kilka przypadków kiedy klient zastosował farbę gruntującą na zapylonej gładzi po szlifowaniu i po nałożeniu mocnej, farby lateksowej następowało jej odspajanie, farba odchodziła razem z taśmą Tak więc przestrzegam i zwracam uwagę. W razie pytań jestem do dyspozycji Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.01.2019 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Czy farba "śnieżka grunt" będzie dobrym rozwiązaniem Nie stosuj tego podkładu https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&highlight=%C5%9Bmierdzi+%C5%9Bnie%C5%BCka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 25.01.2019 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Podobno to jakaś partia była wadliwa. Nadal są takie problemy? To co polecacie oprócz tego co kolega już napisał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 25.01.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Słuszna uwaga od ekspertfast. Jak dla mnie te farby grunty nie nadają się na gips jako pierwsze malowanie. Bardzo ciężko jest dokładnie odpylic gladz. Miałem tak właśnie przy oknie że niby fajnie pomalowane gruntem przez gipsiarzy a po nałożeniu lateksu farba zaczęła odchodzić aż do tego gipsu? Trzeba było zdzierac wszystko uzupełniać, itd kupa roboty. We wszystkich innych miejscach użyłem po odpyleniu wodnistego gruntu Duluxa. Po tym ściana była lekko szklista, ale zero zaciekow i odpadania farby potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 26.01.2019 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Trochę obawiam się tych płynnych gruntów bo można sobie niezłych problemów narobić. Jak się zeszkli to już nic się tego nie chwyci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 26.01.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Trochę obawiam się tych płynnych gruntów bo można sobie niezłych problemów narobić. Jak się zeszkli to już nic się tego nie chwyci... Nie bój się tylko zrób to sam. Taki grunt zawsze się lekko zeszkli ale tak ma być. Najważniejsze jest żeby nim nie chlapać i nie porobić zaciekow bo tych już nie usunuiesz. Trzeba powoli pędzlem go nanosic a nic się nie stanie. Najlepiej kup litr i spróbuj a zrozumiesz że na gips to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż farba grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 26.01.2019 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 To ściany też bym takim gruntem przeleciał. A jaki warto kupić jakiś zwykły atlas czy są lepsze rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 26.01.2019 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Profesjonalista nie jestem ale malowalem duluxem i grunt też duluxa poszedł żeby nie mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 28.01.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Witam, Jako przedstawiciel producenta polecam nasze dwa grunty FAST GRUNT U - uniwersalny, powierzchniowy środek gruntujący, doskonały przed pierwszym malowaniem lub FAST GRUNT G głęboko-penetrujący preparat na osypujące się, słabe podłoża. FAST GRUNT G może być stosowany również w postaci rozcieńczonej 1:1 z wodą. Serdecznie polecam Pozdrawiam Adam Kamianowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulux_Polska 31.01.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Witaj JacekF, proponujemy zastosowanie kryjącej farby podkładowej DULUX UNIWERSALNA do ścian, drewna i PCV. Za sprawą szybkoschnącej formulacji jest łatwa i wygodna w użyciu (sucha w dotyku już po 1 godzinie). Zwiększa przyczepność farb nawierzchniowych (dyspersyjnych, lateksowych, akrylowych, emalii), zmniejszając ich zużycie. Dostępna jest w kolorze białym, z matowym wykończeniem. Pozdrawiam Ekspert Dulux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.01.2019 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Hmmm.....A. Może tak gruntem dedykowanym na określone podłoże w zależności od farby która tam będzie? Najpewniej , najbezpieczniej , najlepiej, najprościej? Będzie farba tikurilli to grunt tikurilli, będzie beckers to też mają grunty a nie jakieś randomowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek04111978 06.05.2020 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Ja miałem podobną sytuację i tak trochę w ciemno zakupiłem grunt kryjący podkładowy [sPAM] i powiem szczerze że efekt był bardzo dobry. Użyłem go na starej powłoce jak i świeżym tynku i naprawdę niema się do czego doczepić . Kryje bardzo dobrze , gęsta konsystencja , nie chlapie , a przy tym po wniknięciu w podłoże chłonność zostaje wyrównana i pójdzie nam mniej farby i bez prześwitów. Naprawdę polecam !!! Edytowane 6 Maja 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.05.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 To jakaś zmasowana akcja spamerska tej firmy? grunt się nie sprzedawał i trzeba go nachalnie reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.05.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) u mnie bardzo dobrze sprawdziła sie farba podkladowa biała z Termo-Organika (tak to ci od styropianu) po podkladowej na sufity akrylowa ekstra biala i na sciany akrylowe z serii colour pastel. malowalismy sami, bez dodatkowego gruntu, od razu podkladowa na tynki cem-wap bez gładzi gipsowych. mieszkamy 4 rok, nic nie smierdzialo, farba nadal ładnie wyglada, nic sie nie odspaja. ceny przyzwoite, nieco wyzsze niz spamowany tutaj D...x i sporo niższe niz Fl..r, jednak to nie jest farba, ktora lezy na poleczkach marketowych. mnie polecil ja moj wykonawca, raczej to farby niszowe uzywane przez profesjonalistow. Edytowane 8 Maja 2020 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.05.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Grunt Kryjący Podkładowy to według mnie produkt idealny. Na pochwałę zasługuje doskonałe krycie oraz niezwykła wydajność produktu. Aplikacja gruntu jest wygodna komfortowa, zaletą jest także niski poziom chlapania. Metody aplikacji zależą własnych preferencji: można wybierać między pędzlem, wałkiem oraz metodą natryskową. Każda z nich zapewnia gładką, matową powłokę, bez smug i niedoskonałości. Polecam produkt zarówno profesjonalistom jak i amatorom, efekt z pewnością spełni wasze oczekiwania. Niemal 10 wpisów z ostatnich dni to żenujący spam na rzecz firmy Dulux. ŻENUJĄCO PRYMITYWNY! Droga marko DULUX! nie wstyd Wam? Cieszcie się że większość z tych postów jest usunięta. Nie lepiej wykupić PP, posadzić przy kompie prawdziwego eksperta który będzie udzielał rzeczowych, fachowych porad i robił dobre wrażenie? Bo na razie za każdy z tych postów powinniście dostać od autorów odszkodowanie za szkodę wyrządzoną marce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts