kostka.PRL 23.01.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Witam wszystkich,Jako że jest to mój pierwszy post na forum murator na początku chciał bym się z wszystkimi przywitać i pogratulować Wam pracy jaka została włożona w tworzeniu tego forum. Od dłuższego czasu jestem biernym czytelnikiem forum.murator i jestem pod wrażeniem. Przymierzam się do kapitalnego remontu domu kostki z początku lat 80-tych, (wymiana okien, ocieplenie stropów, fundamentów, ścian, wymiana instalacji, źródła ciepła, poszerzenie balkonu itp.) Mniej więcej mam poukładane co chciał bym wykonać, natomiast mam problem z urządzeniem części dziennej salonu z kuchnią i jadalnią.Poniżej zamieszczam obecny rzut piętra na którym chciał bym zmienić funkcjonalność pomieszczeń:http://i64.tinypic.com/15x4hlu.jpg W planach mam usunięcie ściany pomiędzy pomieszczeniami 16 i 17 gdzie chciałbym zaaranżować kuchnię z dużą strefą dzienną. Kuchnie myślę z wysoką zabudową jak na poniższym planie:http://i63.tinypic.com/2czy53m.jpg 1. zastanawiam się nad oknem czy i gdzie go umiejscowić w kuchni?2. nie mam pomysłu jak rozplanować sprzęt AGD. Chciałbym wyższy blat od strony salonu ze stołkami barowymi tylko nie wiem czy tak jak na planie czy wyspa przyłączona od południa do ściany/blatu? Kuchnia w zamyśle otwarta, ale nie wykluczam możliwości przysłonięcia / czasowego zamknięcia. 3. Centralnie duży stół z możliwością rozłożenia na jeszcze większy.4. Dalej jak salonowa część, wypoczynek, TV, tak żeby było tam trochę miejsca?5. Nie mam pomysłu jak rozplanować meble / tv w salonie? 6. Jak rozplanować okna/drzwi balkonowe w całym pomieszczeniu? praktycznie mieć wyjście z kuchni czy blisko kuchni na balkon i schody na ogród. Dobrze jak wyjście jest z salonu. Dlatego nie wiem czy robić dwa wyjścia czy jedno centralne ? Powyższy plan jest stworzony z wykorzystaniem stencils z visio, nie musi tak zostać jestem otwarty na zaaranżowanie w zupełnie inny sposób. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez kostka.PRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 inaczej ustawiłabym kanapę: Mozna też rozwazyc zmniejszenie ilosci szafek w kuchni (które są drogie) na rzecz spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kostka.PRL 30.01.2019 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Dziękuję @Elfir za zainteresowanie. Nie do końca wiem w którym miejscu zmieści sie tu spiżarnia? Zważywszy że w kuchni chciałem zaplanować nowy rozkład okien. Tylko nie mam pomyslu gdzie żeby przy meblowaniu nie przeszkadzały. Widzę że na końcu balkonu od strony stołu umiejscowiłaś dzrzwi balkonowe, lokalizacyjnie mi odpowiadają bo sa najblizej kuchni i ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2019 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 spiżarnia kosztem kuchni oczywiście. Za to część rzeczy można przechowywać tam, zamiast w kosztownej zabudowie kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.01.2019 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Połączenie pomieszczeń daje szeroki wachlarz możliwości bo powstała przestrzeń jest przestronna i jasna. Oto nasza propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts