przystan-na-wyspie 24.01.2019 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Dzień dobry, Rok temu przez różne życiowe zawirowania stwierdziłem że raz się żyje: robię swój własny Shawshank i realizuję projekt życia - budowę własnego, naprawdę dużego domu (>300m2) z pokojami na wynajem, na prawdziwej wyspie na którą możecie dojechać dwoma mostami. Dzisiaj właśnie odebrałem warunki zabudowy więc czas zacząć zabawę. Nad czym pracuję obecnie? 1. Analizuję warunki zabudowy (obszar Natura 2000, powierzchnia zabudowy do 32%, powierzchnia biologicznie czynna minimum 35%). 2. Wniosek pgnig o przyłącze gazowe i prądowe - jutro jadę złożyć wniosek. 3. Kredyt - Załatwianie kredytu - inwestycję szacuję na 1 200 000zł. Mam ofertę z Alior Bank i Pekao SA, chcę jeszcze sprawdzić BGZ i może Mbank (zachęcony przez bliskich) W najbliższym tygodniu: 1. Szukanie biura architektonicznego (jeżeli możecie polecić to chętnie się przyjrzę) 2. Uzyskanie pozwolenia na budowę (zaczynam się starać) 3. Pismo do Enea, które zaoferowało przyłącze prądowe o wycenę prądu budowlanego Jeżeli ktoś chce obserwować to gorąco zapraszam. Zdjęcie inspiracyjne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 25.01.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 masz moze jakieś foty tej wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.01.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Uderz do 2-3 znanych projektantów. niech ci przedstawią jak to widzą. Jak coś ci sie spodoba, podpiszesz umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miedzywodzie 26.01.2019 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 masz moze jakieś foty tej wyspy? Oto wyspa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miedzywodzie 26.01.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Uderz do 2-3 znanych projektantów. niech ci przedstawią jak to widzą. Jak coś ci sie spodoba, podpiszesz umowę. Właśnie zbieram opinie wśród znajomych, staram się znaleźć dwóch-trzech godnych polecenia. Mam już namiar na pierwszego w Olsztynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Szczerze, to z opisu i inspiracji wyspa wydawała się bardziej ... prywatna, a nie Wolin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miedzywodzie 27.01.2019 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Nie dziwię się ale to wciąż wyspa: kiedyś wojsko budowało most pontonowy, który służył za przeprawę, dla Wikingów Wolin był jak Gdańsk - był to główny ośrodek handlu i prawdziwe imperium. Na wyspę Wolin możesz dojechać z Polski dwoma mostami więc to jest jakaś unikatowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Na Wolinie wielu nawet nie zauważy , że jest na wyspie Rozumiem, że planujesz pensjonat/agroturystykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts