Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kabel od włącznika do pompy cyrkulacyjnej cwu

Recommended Posts

Witam, chciałbym poprosić o pomoc. Jestem jeszcze przed tynkami i przypomniało się o kilku brakujących punktach.

Elektrycy już skończyli swoją robotę, więc chciałem spróbować samemu rzucić kable.

Chciałbym poprowadzić przewód od włącznika światła do pompy cyrkulacyjnej ciepłej wody.

Moje pytanie to jaki to musi być kabel i czy wystarczy że pociągnę go od włącznika do kotłowni?

Witam, chciałbym poprosić o pomoc. Jestem jeszcze przed tynkami i przypomniało się o kilku brakujących punktach.

Elektrycy już skończyli swoją robotę, więc chciałem spróbować samemu rzucić kable.

Chciałbym poprowadzić przewód od włącznika światła do pompy cyrkulacyjnej ciepłej wody.

Moje pytanie to jaki to musi być kabel i czy wystarczy że pociągnę go od włącznika do kotłowni?

W jaki sposób będzie sterowana pompa cyrkulacji cwu? Chcesz ją mieć na włącznik i biegać ciągle i wyłączać? Pomyśl o sterowniku dobowym lub załączenie przez sygnał na jakiś sterownik z kontaktronu w drzwiach łazienki kuchni lub przez czujniki ruchu.

Sterowanie w łazience poprzez włącznik powinno się sprawdzić bo jednak ręce myje się na końcu, a u nas w łazience tylko jedno małe okno, więc nawet korzystając w dzień to światło się zapala i tak.

Nie wiem do końca jeszcze jak to zrobić w kuchni. Tutaj raczej jakiś czujnik ruchu bardziej by się sprawdził.