alexno 29.01.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Zdecydowałam się na płytki gresowe na schodach, naiwnie myślałam, że z doborem profilu schodowego nie będzie problemu - a tu niespodzianka, bo wszystkie profile owalne mają 10mm, a moje płytki - 9mm. Majster sugeruje, żeby odpuścić profil schodowy i po prostu pomalować brzeg płytki na jej kolor - są rektyfikowane i będą kładzione bez fug, więc jego zdaniem będzie to dobrze wyglądać. Ja przekonana nie jestem. Takie coś: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/plytki-scienne-podlogowe-i-elewacyjne/akcesoria-do-plytek-podlogowych/listwy-do-plytek/profil-schodowy-nr-21-25-x-20-x-1200-mm-srebrny.html totalnie mi się na schodach nie podoba ale myślałam, żeby może dać zwykły profil narożny jak do ścian? np. ten: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/plytki-scienne-podlogowe-i-elewacyjne/akcesoria-do-plytek-podlogowych/listwy-do-plytek/profil-aluminiowy-narozny-diall-9-mm-zewnetrzny-srebrny-mat-2-5-m.html Czy coś takiego ma szansę zdać egzamin, czy będzie niewypał i lepiej faktycznie nie dawać żadnego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 30.01.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Hej,Ja mam u siebie zamontowany ten drugi profil. Głównie z tego względu, że schody wykańczałem sam panelami i ten sposób wydawał mi się najprostszy - miałem tylko obawy co do trwałości. Po 2 latach nie widać specjalnie zużycia profili (delikatne ryski), a do paneli mocowałem je klejem, który trzyma pieruńsko mocno (obawiałem się, że listwy mogą odrywać się z brzegów schodów). Tymi samymi listwami wykończyłem boki stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.01.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jeśli profil ścienny trzyma, czy to znaczy że profil schodowy to ściema? Dwa lata użytkowania to słaba rekomendacja. Może jednak majster wie co mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 30.01.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jeśli profil ścienny trzyma, czy to znaczy że profil schodowy to ściema? Dwa lata użytkowania to słaba rekomendacja. Może jednak majster wie co mówi? Mały edit, chodziło mi o profil schodowy (ten pierwszy link), a nie jak pisałem wcześniej - drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts