pkjmjkj2019 03.02.2019 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam, czy dostanę pozwolenie na budowę jeśli nie jestem właścicielem działki? Działka należy do mojej prababci, która nie zyje od 40 lat. Sprawa spadkowa to lata załatwiania i czekania. Sprawa o zasiedzenie tak samo, choć mam zamiar coś w końcu zacząć. Jednak oczekiwać na rozstrzygnięcie chciałbym we własnym domu. Czy otrzymam pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.02.2019 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Nie. Chyba że prababcia zdażyła udzielic ci imiennego notarialnego upoważnienia do uzyskania pozwolenia na budowę aż do zakończenia i ujawnienia budynku w EGiB oraz KW. Choc pozostali kandydaci do spadkobrania moga ci robić wbrew. Generalnie należy przeprowadzić spadkobranie, ujawnić swoje prawo w dziale II KW i wtedy już z górki. Może szybciej od spadkobrania będzie wykupić pozostałe udziały? Oczywiście notarialnie. Kasa to najlepszy argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts