paulia 04.02.2019 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Jako, że w piątek kupiliśmy dom, który najpierw trzeba remontować bardzo proszę o pomoc w aranżacji wnętrz i podzieleniem się radami i doświadczeniami aby nasza przestrzeń była funkcjonalna:) Kuchnia będzie z IKEA - niestety wycofali jasnoszarego Lerhyttana więc stanie prawdopodobnie na kremowym Bobdynie. Poniżej zdjęcia jak ja to rozplanowałam ale wydaje mi się, ze trójkąt roboczy jest za bardzo rozwleczony w przestrzeni:) co myślicie? Na niebiesko zaznaczyłam okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) to jest kuchnia z projektu "spokojna przystań"?Ten twój rysunek ma wiele wymiarów ale w sumie nie wiem, dlaczego zabudowa ukrywa się w tych konkretnych miejscach? bo w twoim układzie prosi sie o wyspę. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Tak to jest Spokojna Przystań Symetrycznie z oknem chcę postawić stół a mamy taki na 6 os., wtedy wyspa się nie zmieści (chociaż wyspa to moje marzenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.02.2019 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 jeżeli to możliwe proponowałbym przesunięcie baterii zlewu na środek okna, symetrycznie na słupek, uwolni Cię to od problemu nieotwierającego się skrzydła lub kombinacji z tylko składanymi bateriami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Tak właściwie nie jesteśmy zależni ani od żadnych rur ani od kabli - wszystko damy radę przenieść- tata hydraulik, wujek elektryk więc nie będzie problemów:) Jedyne co mnie powstrzymuje to wymiary szafek IKEA. Myślę, że wystarczy tam pozamieniać wymiary i powinien być kran odpowiednio umieszczony. Martwi mnie tylko, że będzie na równej wysokości z oknem i szczerze zastanawiam się nad wymianą okna na niższe:) ale mąż na to nie pójdzie -chociaż elewacja to na razie tylko oklejony styropian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 czyli to jest kuchnia bez spiżarki - ta ściana nośna od salonu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Tak, nie ma tylko tego kawałka przy oknie, który jest na czerwono wykreślony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ja bym urządziła w tym kierunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Wydaje mi się, że w takiej opcji pozostaje mało blatów roboczych a ja sporo piekę, robię torty potrzebuję do tego więcej blatów, Kenwood na stałe raczej będzie stał na wierzchu bo nie ma sensu go ciągle targać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) to zakręć końcówką blatu roboczego w kierunku stołu. Ale chodziło mi o to, by płyta była bliżej lodówki. A lodówka naprzeciw zlewu i płyty (czyli układ równoległy a nie w U) Edytowane 4 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Teraz blatu jest dużo. Na ozdobne patery mogę zrobić szafki wiszące przeszklone, nie będzie koło nich kuchenki więc tłuszcz nie będzie się na nich osadzał no i mniej kucia bo siła jest na tej ścianie z wiatrołapem. Jeszcze miałam pomysł żeby zlikwidować tą ścianę na której postawiłaś lodówkę ale konieczne byłoby wstawienie podciągu. Mąż ścianki likwidować nie chce bo chce mieć kuchnię choć trochę zamkniętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Elfir a nie wydaje Ci się, że okap nad płytą będzie zaburzał formę? na tej ścianie będzie tylko on i okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) Tam nie masz perspektywy, by podziwiać okap. Poza tym możesz zrobić zabudowany. A tu kuchnia z zabudowa wokół okna: inne przykłady: Edytowane 4 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 05.02.2019 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 To mam coś takiego. Nie jestem pewna tylko tej jednej szafki z szybami postawionej na blacie. Z jednej strony chciałabym ją bo zasłoniłaby czajnik a w tej szufladce trzymałabym herbaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 05.02.2019 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 i taki okap? zdjęcie z strony ikea,pl najbardzie mi się podobają SMEG ale te ceny, dla mnie nie do przyjęcia na obecną chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) przysuń płytę o tę małą, wąską szafkę w stronę ściany albo daj szafkę 80-tkę. nie obudowuj lodówki wąskimi szafkami (po co generować koszty?). Zakręć ścianką i wstaw lodówkę we wnękę. Przy zlewie musi być ta wąska szafka? Osobiście preferuję więcej płytkich szuflad niż taką głęboką. Edytowane 5 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 05.02.2019 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 zrobiłam tak i wg mnie jest świetnie ale planner mi szwankuje i nie mogę wstawić nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 06.02.2019 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Nie udało mi się pobrać całej kuchni, więc porobiłam zdjęcia z pulpitu:) Elfir geniuszu dzieki takiemu rozmieszczeniu mam symetryczne szprosy w szafkach górnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 06.02.2019 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Skoro kuchnia jako tako ogarnięta pora na elewację Na chwilę obecną dom wygląda tak: Oczywiście podwórko całe zarośnięte - to są zdjęcia z street view a od pięciu lat nikt tam nie mieszkał więc busz zrobił się niesamowity. Mamy plan wymienić drzwi wejściowe na drewniane z naświetlami bocznymi. Kolor dąb bursztynowy bo ten mi najbardziej do złotego dębu pasował, chociaż myślałam o jasnoszarych, ale... nie wiem co w takim wypadku zrobić z resztą bo dach ceglasty i klinkier na kominach. Nie wiem jaką kolorystykę użyć na cokoły i ściany a nie chcę iść w brązy i klinkierowo ceglaste klimaty. HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 08.02.2019 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Na cały dom oprócz łazienek i wiatrołąpu będzie położona podłoga QS kasztanowiec W łazience i WC będzie winyl, ale w wiatrołapie będą kafle. Zastanawiam się jakie. Drzwi z wiatrołapu do dużego pokoju będą poszerzone i powstanie otwór na 180 cm po bokach zrobimy naświetla stałe a w środku skrzydło przesuwne - konstrukcję będziemy robić sami z stali - coś ala fabryczne, loftowe drzwi powstanie - będą całe przeszklone aby docierało światło naturalne do wiatrołapu. Konstrukcja będzie czarna szyba przezierna, drzwi wejściowe dąb bursztynowy - bardzo zbliżony do złotego dębu. Czy w wiatrołapie będą mi pasowały te płytki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts