walent 07.02.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Mam zamiar na chudziaka położyć folię atestowaną 0,5 mm i mam pytania1. Czy muszę zagruntować chudziaka?2. Wystarczy jedna folia?3. W miejscu gdzie mi wychodzi papa, która była położona na fundamencie i wchodzi na chudziaka 20 cm kładę własnie tą folia na tą papę i wywijam na ścianę? Czy inaczej to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.02.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Mam zamiar na chudziaka położyć folię atestowaną 0,5 mm i mam pytania 1. Czy muszę zagruntować chudziaka? 2. Wystarczy jedna folia? 3. W miejscu gdzie mi wychodzi papa, która była położona na fundamencie i wchodzi na chudziaka 20 cm kładę własnie tą folia na tą papę i wywijam na ścianę? Czy inaczej to zrobić? Połóż papę i zgrzej z zakładami. Jeśli się uprzesz na folię to nic nie musisz gruntować bo po co. Ile byś nie dał folii i tak się podziurawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 07.02.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 A ja dałem papę i folię Folia przecież kosztuje grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.02.2019 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 A ja dałem papę i folię Folia przecież kosztuje grosze Ja też będę dawał dodatkowo folię na papę ale to tak bardziej dla spokoju sumienia żeby styropian się nie stykał z papą bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 07.02.2019 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ja nie potrzebuje dawać papy, gruba folia wystarczy w zupełności, atestowana gruba, wcale nie jest taka tania. Generalnie chodziło mi jak ją połączyć na styku folia-papa żeby zapobiec kapilarnemu podciąganiu wilgoci. Kto w ten sposób robił niech się podzieli doświadczeniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.02.2019 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ja nie potrzebuje dawać papy, gruba folia wystarczy w zupełności, Skoro to zaspokaja Twoje potrzeby na hydroizolację... Tylko po co gruba, jak izoluje tak jak cienka albo i żadna? http://images22.fotosik.pl/1/5758fe37a55ced60.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 07.02.2019 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Skoro to zaspokaja Twoje potrzeby na hydroizolację... Tylko po co gruba, jak izoluje tak jak cienka albo i żadna? Ja mam czystego chudziaka prostego i gładkiego, a tutaj widać na załączonym przez Cb zdjęciu że ta folia leżała chyba na wysypisku śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 07.02.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Kleilem na taśmę butylowa, ale zakłady pod ścianami też były z pe. Dodatkowo wywinalem na ścianę. Butyl lekko podgrzewalem opalarka bo jeszcze chłodno było. Folia gruba 0.5 conpar, nie idzie tego przedrzeć chyba że rusztowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 07.02.2019 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Kleilem na taśmę butylowa, ale zakłady pod ścianami też były z pe. Dodatkowo wywinalem na ścianę. Butyl lekko podgrzewalem opalarka bo jeszcze chłodno było. Folia gruba 0.5 conpar, nie idzie tego przedrzeć chyba że rusztowaniem. Czyli układałeś folię na chudziaku, jak dochodziłeś pod ścinę to tam sklejałeś butylem i potem jeszcze tą samą folię wywijałeś na ścianę tak?? Chodzi mi o to czy to robiłeś jednym arkuszem folii, a następnym arkuszem wywijałeś na ścianę? Edytowane 7 Lutego 2019 przez walent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 07.02.2019 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Jednym arkuszem lecialem ale potrzebne są do tego 2 osoby żeby to dobrze ponaciagac. Tylko u mnie pod ścianami była gruba folia więc na butyl to ładnie trzymało. Nie wiem jaka masz tą pape, ale jak dachowa z posypka to ta taśma butylowa może od niej odchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 08.02.2019 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Jednym arkuszem lecialem ale potrzebne są do tego 2 osoby żeby to dobrze ponaciagac. Tylko u mnie pod ścianami była gruba folia więc na butyl to ładnie trzymało. Nie wiem jaka masz tą pape, ale jak dachowa z posypka to ta taśma butylowa może od niej odchodzić. ok, a zanim położyłeś folię to miałeś jakieś instalacje na chudziaku?? Jak tak, to folię wsuwałeś pod te instalacje czy dawałeś na instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 08.02.2019 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Nie miałem instalacji. Elektryka poszła na ścianie. Wodkan byl w warstwie styro już na tej folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 12.02.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?353635-Izolacja-przeciwwilgociowa-na-instalacje&p=7779647&viewfull=1#post7779647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts