sabacyniak 23.02.2019 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Pytanie jest o śmieci antybakteryjne:) Chyba każdy kosz przyjmie śmieci antybakteryjne:) PS. Na innych forach jest poprawny szyk: kosz antybakteryjny na śmieci W temacie miało być oczywiście zapytanie o kosze antybakteryjne na śmieci Nie czepiajmy się przejęzyczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annazasili 23.02.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Wiesz co? Generalnie to takie kosze antybakteryjne stosuje się raczej w szpitalach i przychodniach. Jeżeli chodzi o zastosowanie takiego kosza w domu, to z tego co ja z kolei czytałam, sens jest kupować taki kosz jak masz w domu alergika albo kogoś kto cierpi na astmę i potrzebuje bardziej sterylnych warunków w swoim otoczeniu. Jeżeli twój dzieciak nie cierpi na żadne z wyżej wymienionych przypadłości, kupowanie kosza czy to Aldy, czy Brabanti czy jakiegokolwiek innego antybakteryjnego nie ma sensu. Zwykly kosz na śmeici z klapką załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.02.2019 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Czy te kosze anty... mają jakieś specjalne klapki zamykające?W koszach jest wkładka antybakteryjna a w niej jest worek foliowy na śmieci.Czy ten worek jest specjalnie przykrywany i czy przy otwieraniu i zamykaniu kosza nie następuje"wentylacja" - przenoszenie bakterii na pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.02.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 nie, pewnie wymagają antybakteryjnych worków na antybakteryjne śmieci i pewnie tylko tej konkretnej antybakteryjnej firmy że też ci subtelni spamerzy nie widzą na jakim forum piszą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.02.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 W instrukcji kosza antybakteryjnego pisze że przed wrzuceniem śmieci nalezy je umyć w zmywarce w temp. co najmniej 70 stC. Jest to koniecznie do utrzymania antybakteryjności całego systemu segregacji i przechowywania śmieci. Powoli zaczyna to miec sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.02.2019 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Nie rozumiem czemu od razu post został uznany za spam? A czego się spodziewać, jak w pierwszych postach pojawia się nazwa firmy? Praktyka pokazuje, że na każdym forum to słaba reklama czy pozycjonowanie produktu/strony. Tym bardziej, jak na forum budowlanym to post dosyć słabo związany z początkami budowania domu czy wykańczania mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annakyp 27.02.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Czy te kosze anty... mają jakieś specjalne klapki zamykające? W koszach jest wkładka antybakteryjna a w niej jest worek foliowy na śmieci. Czy ten worek jest specjalnie przykrywany i czy przy otwieraniu i zamykaniu kosza nie następuje"wentylacja" - przenoszenie bakterii na pomieszczenie Nie wiem czy jest sens używania w takich koszach worka. Chyba nie. U mnie worek mam tylko w koszu w kuchni. W zwykłym koszu w pokoju gdzie lądują głównie chusteczki, papiery a sporadycznie jakieś ogryzki czy skórki od mandarynek worka nie używam. W specjalne pokrywy dzięki którym nie następuje przepływ powietrza też bym nie wierzyła Przez powietrze bakterie raczej będą się przenosić. W koszu antybakteryjnym co najwyżej nie będą się mnożyć, a być może przy kontakcie z magicznymi właściwościami kosza nawet z czasem wyginą. Trzeba by sprawdzić pod mikroskopem. Ja niestety takiego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.02.2019 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Nie wiem czy jest sens używania w takich koszach worka. Chyba nie. Jak chcesz się pieścić w mycie, bo ktoś wrzucił zasmarkaną chusteczkę i uświnił kosz, to faktycznie nie ma sensu wkładanie worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabacyniak 01.03.2019 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Dzięki wszystkim za argumenty "za" i "przeciw". Dowiedziałm się kilku ciekawych rzeczy, które pomogły w podjęciu decyzji. Z tymi zasmarkanymi chusteczkami, to musisz miewać Kaizen maga katary tudzież problemy z zatokami, nie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.03.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Dzięki wszystkim za argumenty "za" i "przeciw". Dowiedziałm się kilku ciekawych rzeczy, które pomogły w podjęciu decyzji. Z tymi zasmarkanymi chusteczkami, to musisz miewać Kaizen maga katary tudzież problemy z zatokami, nie zazdroszczę Kosze na recykling są czyste i nie ma sensu ich antybakteryjność. A na zmieszane i tak się upaprzą i trzeba regularnie myć jak nie włożysz worka. A jak włożysz worek, to co za różnica, z czego kosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.03.2019 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Może kosz antybakteryjny ma jednak sens?Może w takim kosz nie używa się worka foliowego który później zanieczyszcza środowisko? STOP workom foliowym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.03.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Może kosz antybakteryjny ma jednak sens? Może w takim kosz nie używa się worka foliowego który później zanieczyszcza środowisko? STOP workom foliowym ! Kurcze, a u mnie nakazują worki wystawiać przed furtkę. Jak wysypię na drogę, to nie zbiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.03.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Nie są EKO Kiedyś śmieci było w metalowych kubłach bez worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpolcz 12.03.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Kurcze, a u mnie nakazują worki wystawiać przed furtkę. Jak wysypię na drogę, to nie zbiorą. Jasne że worki muszą być; inaczej nie zabiorą. Niemniej, jak jeszcze mieszkałem w bloku i chciałem być eko, to tak jak pisze d7d śmieci wyrzucałem do kubełka bez worka (albo worek re-używałem) a potem śmieci wysypywałem do kontenera na osiedlu. Teraz co prawda zabierają śmieci spod płotu w workach, jednak w domu stosuję dalej tą samą zasadę. Zbieram do kubełka a potem przesypuję dowiększych pojemników z workami na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts