wiertar 14.02.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Witam sprawa wygląda tak. Mieszkam w dużym domu który obecnie jest podzielony na dwa mieszkania. Do tej pory korzystaliśmy z podlicznika wg. Którego rozliczaliśmy się za prąd. Postanowiliśmy jednak że chcemy mieć swój licznik itp. W związku z tym wysłaliśmy prośbę do naszego oddziału tauronu i dziś otwieram list w którym podana jest data: do 31.07.2020. Czy jest jakaś opcja żeby to przyspieszyć? Chce zamontować po pompę ciepla przed nadchodzącą zima a ale z takim terminem to raczej nie zdarze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.02.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Jak chcesz swój licznik pod PC to raczej nie wchodzi w grę tylko podział przyłącza i zamontowanie licznika tylko ciągnięcie nowej linii zasilającej od podstacji lub skrzynki przyłączeniowej łącznie ze spełnieniem warunków mocy przyłączeniowej stąd taki a nie inny termin wykonania. U mnie data była określona jako do więc u Ciebie też zapewne mowa jest o tym że wykonają to do 31 lipca 2020 a przeważnie jest to minimum 6 miesięcy od wydania decyzji. Ja czekałem rok ... skrzynka przyłączeniowa była po drugiej stronie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 14.02.2019 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Ja też prąd jako tako mam... Ale boje się że jak dorzucę pompę to może być za duże obciążenie. Skrzynkę mam pod samiutkimi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 14.02.2019 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Eh, zobaczymy. Jutro będę rozmawiał ze znajomym z tauronu może coś poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2019 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Może szybciej będzie podnieść tylko moc zamówiona i pozostać przy jednym przyłączu. ja w grudniu składałem wniosek o zwiększenie mocy z 7 do 15 kW, co ze strony Energetyki sprowadza się do wymiany bezpiecznika, a i tak termin realizacji mam półtoraroczny (maj 2020). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek17bn 26.02.2019 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 No to powiem wam że zryliście mi beret... nie zdawałem sobie sprawy że takie rzeczy trwają tyle czasu. Zadzwoniłem do chłopaków z energetyki który zakładali mi plombę na licznik bo majster który robi mi remont sobie ją zdjął bo nie potrafił bezpiecznika załączyć. Zapytałem o wyciągnięcie licznika przed dom i podłączenie skrzynki z esami (my pociągniemy instalacje po domu), chłopaki mówią że postarają się to ogarnąć w 1,5 miesiąca wraz ze zmianą z 5kW na 13kW i zażyczyli sobie 3k za papierki , robotę i wymianę przyłącza i dwie skrzynki. Początkowo myślałem że to dużo ale teraz już wiem skąd może być ta cena:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 27.02.2019 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 i teraz trzeba słono zapłacić żeby zwiększyć moc. Trzeba było od razu złożyć wniosek o przyłącze prądu z dużą mocą a na pewno wyszło by taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.02.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 i teraz trzeba słono zapłacić żeby zwiększyć moc. Trzeba było od razu złożyć wniosek o przyłącze prądu z dużą mocą a na pewno wyszło by taniej. Nie wyszłoby taniej, bo płacisz ryczałt od kW mocy - czy najpierw zamówisz 5kW a potem zwiększysz do 10kW, czy od razu zamówisz 10kW płacisz tyle samo. Za to jak dasz sobie wcisnąć taryfę z grupy C to płacisz miesięczne opłaty od mocy zamówionej - i wtedy warto nie mieć jej za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypiorka 01.03.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 mega fajny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts