MEROLEK 17.02.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) WItam Dostałem kiepskie wz tzn takie które nie spełniają oczekiwań mojego projektu. Wysokość elewacji do 9m. Wysokość aktyki (dach płaski) od 8,5 do 9m. (2k) NIe ukrywam że budowa domu 2k z wysokością 8,5 do 9m to wysokość stropu około 3,5m. W projekcie teraz mam max wysokość budynku 7,1m. Projektant poszedł na łatwiznę i podniósł oba stropy o 75cm do wz ale to nie wchodzi w grę. O ile rozumiem ograniczenia w budowie zbyt wysokich budynków ( zasłanianie sąsiadom itp) to budowa domu o 1,5 niższego może być problematyczne?. Zmiana wz nie wchodzi w grę ponieważ to w mojej lokalizacji pół roku czekania. Są jakieś inne pomysły żeby to obejść. Nie wiem postawienie komina, anteny na dachu , stelaża pod fotowoltaikę tak żeby max wysokość była 8,5 m? WIem że mogę podnieść samą aktykę o 1,5 metra ale wizulanie będzie to mega babol. Edytowane 17 Lutego 2019 przez Elfir ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.02.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Projekt indywidualny to naciska projektanta. On powinien się znać co z tym można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 wystąpić o odstępstwo/zmianę WZ do gminy argumentując, że nie chcesz zacieniać nadmiernie działek sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts