b3tomek 17.02.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Witam, dobudowałem piętro chce teraz zrobić ogrzewanie podłogowe na nim. w projekcie mam 4 cm plus 6 wylewki. Czy mógłbym dać 2 cm aby zyskać na wysokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 To Twoje, wiec możesz dać pół metra lub 1cm albo wcale nie dawać.Zakazu nie ma.Jak dasz 'zwyczajowe" 5cm to podłogówka będzie grzała bardziej "w górę" jak w strop.Jak nie dasz nic, to na dole masz ogrzewanie sufitowe. Tak - dodatkowo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 17.02.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Daj dwa cm , ale czegoś twardego , bo inaczej nie przymocujesz nawet rurki - te zatrzaski nie będą się trzymały chyba że będziesz wiercił w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Kantherm - net na siatkach i spinkach i styro niepotrzebne aby podłogówkę zrobić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 17.02.2019 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 najlepiej było by mi dać 2 cm. Jaki styro poleciecie na podłoge, chcę coś naprade dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 17.02.2019 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Kantherm - net na siatkach i spinkach i styro niepotrzebne aby podłogówkę zrobić. Adam M. możesz trochę to rozwinąć ? system bez styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 No, mogę...Sporo takiej podłogówki zrobiłem.Siatka z marketu. Ta po 5zł /2m2 z cienkiego drucika.Spinki plastikowe do tej siatki i rurka PERT (elastyczna!!!) wpinana na klik w te spinki.Bez styro będzie grzało strop w masie.U góry masz podłogówkę a na dole sufitowe.http://pl.kan-therm.com/kan/upload/tech-op-03-2013.pdfSTRONA 14 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 17.02.2019 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Ciekawe, muszę zapytać moje hydraulika czy coś takiego może wykonać a wracajac do wersji gdyby miał być styropian to jaki najlepiej chodzi o firme ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2019 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Tu już nie pomogę bo słabo znam się na styropianach.Styrobetony z nich robiłem... i tyle. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 20.02.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Jak dasz taką siatkę a której pisze Adam, to masz wylewkę zazbrojoną, ta wylewka jest mocniejsza przy takiej samej grubości. Jak połączysz te kawałki siatki ze sobą, to po zamocowaniu rurek, one się nie ruszą. Rurki są na dodatek w pełni zanurzone w wylewce. Możesz spokojnie dać styropian podłogowy, a nawet styrodur- ma dużo lepszą lambdę. Lepiej dać cokolwiek, niż nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 20.02.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Jak dasz taką siatkę a której pisze Adam, to masz wylewkę zazbrojoną, ta wylewka jest mocniejsza przy takiej samej grubości. Jak połączysz te kawałki siatki ze sobą, to po zamocowaniu rurek, one się nie ruszą. Rurki są na dodatek w pełni zanurzone w wylewce. Możesz spokojnie dać styropian podłogowy, a nawet styrodur- ma dużo lepszą lambdę. Lepiej dać cokolwiek, niż nic Można też zrobić wylewkę z zbrojeniem rozproszonym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.02.2019 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Można, ale jak do zbrojenia rozproszonego chcesz mocować rurkę - to ja nie wiem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.02.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Możesz spokojnie dać styropian podłogowy, a nawet styrodur- ma dużo lepszą lambdę. Nie ma dużo lepszej lambdy. Najlepszy XPS jaki znalazłem ma 0,029 - są EPSy podłogowe 0,030 i są 2x tańsze od tego XPSa. http://styronet.pl/styropmin-styropian-grafitowy-eps030-passive-lambda-pro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 21.02.2019 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 a jaki styro polecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.02.2019 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Na wysokości Ci zależało... na każdym centymetrze.MUSISZ tam pchać styro? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 22.02.2019 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 własnie nie wiem jak do tego podejsc. Mieszkanie bedzie ocieplone 12 cm 031 grafitem. dach cały 20cm ocieplenia plus jetki 20 cm. Nie wiem jakie były by minusy bez styro, chce sie rozeznac. Chodzi o wysokośc bo ostatni schodek bedzie potężny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.02.2019 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Problem schodka?Zrób jeszcze jeden bardzo szeroki i cofnięty do wnętrza.Nawet jakby miał pół schodka. Skorygować tych schodów się nie da o te 5cm na całej ich długości? Może tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b3tomek 23.02.2019 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 teraz wracam do kraju i sie bede za to zabierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts