DarekS4 18.02.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Witam czy ktoś kojarzy nazwę lub gdzie kupię system do mocowania takiego sufitu ? Nie mogę nic znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 raczej jest to indywidualne wykonanie. To zwykłe listwy, tylko mocowane do rusztu z odstępami. Coś podobnego ma forumowicz robert skitek w swoim domu (poszukaj dziennika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 18.02.2019 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 No tak tylko jakby to była kwestia wkrętów to bym nie pytał. znalazłem zdjęcia listw mocujących do czegoś takiego. poprostu wkładasz listwe na klik i już. ale nie mogę znaleźć tego w żadnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.02.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Na zamieszczonym zdjęciu na 99% montaż był właśnie wkrętami - jak się je powiększy widać łepki w równych liniach, przynajmniej ja tak widzę. Natomiast rozumiem że ma być niewidocznie. Rozwiązania widzę dwa : - możesz skorzystać z jakiegoś systemu tarasowego montażu niewidocznego, na przykład : https://www.sihga.com/terrasse/befestigung-nicht-sichtbar/dielenfixr-df.htmlWada - drogo, choć oczywiście można wykombinować coś autorskiego znacznie tańszego- jako alternatywę można deski kleić do sufitu - średnio wygodne i pracochłonne- kolejna alternatywa którą ja bym zastosował. Zrobił bym gotowe panele. Kupujesz płaskownik aluminiowy (łatwo się wierci), perforujesz go tak aby otwory wypadały na środku każdej listewki (płaskownik oczywiście w poprzek listewek, pamiętamy o niezbędnych dylatacjach). Układasz na stole listewki z odpowiednimi dylatacjami, "plecami" do góry. Nawiercony płaskownik układasz w poprzek. Przytwierdzasz go do listewek krótkimi wkrętami. To samo co ok 1 metr. Gotowy panel mocujesz na wkręty do sufitu, oczywiście wkręty pomiędzy deszczułkami , przez płaskownik. Płaskownik można przed montażem maznąć farbą pod kolor sufitu. To tak na szybko pomysły które mi przychodzą do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts