Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na ścianę w kuchni nad blatem

alan2

Recommended Posts

Ściana nad blatem w kuchni musi być praktyczna - to wiadomo. Ale co jeżeli komuś zamarzy się coś bardziej odstrzelonego albo zwyczajnie nie lubi monotonii.

Teraz w marketach już jest w sprzedaży dość dużo kolorowych płytek, ale niestety często kolory są wypłukane i wieje imitacją.

Co powiecie na takie odstrzelone pomysły na ścianę nad blatem w kuchni? Jak ma być kolor to powinien być kolor :)

Szalenie mi się podobają te kobaltowo-białe patchworki. Które Wam się podobają?

IMG_24061-e1536759516311.jpg

IMG_24041.jpg

sciana-kuchnia.jpg

Edytowane przez Elfir
reklama

To prawda, w sklepach niestety panuje standaryzacja. Wszystko jest takie samo, nie ma elementów zaskakujących. Sama miałam problem z kuchnią, z łazienką. W ogóle jest problem ze znalezieniem dobrego produktu, który zaskoczy. Osobiście mnie te patchworki się podobają. To, co ja mogę polecić, to zestaw wielobarwnych dekorów ściennych, taki rodzaj płytek meksykańskich.

Widziałam ich zastosowanie na Gringo Barze :) ramon-zestaw-wielobarwnych-dekorow-sciennych.jpg

Cały czas eksperymentuję. Teraz planuję jakoś urządzić balkon. Może ktoś mi coś podpowie? :) Będę wdzięczna.

Edytowane przez WeraNova
  • Like 1

....

Szalenie mi się podobają te kobaltowo-białe patchworki. ....

no a mi się szalenie nie podobają, pstrokacizna obecnie modna na wszelkiej maści powierzchni ale na tyle wyrazista że za chwilę będzie kiczem

tak jak kiczem jest "subtelne" promowanie czegoś pod róznymi nickami na wyczulonym FM :lol2:

Wymieniliśmy się przemyśleniami, z których wyniknął temat pochodny z balkonem. Ludzie w ten sposób rozmawiają. Przy okazji takich rozmów, kiedy konwersacja rozwija się na kilku płaszczyznach, powstają inne tematy, które są pomocne. Nie prowadzi się rozmów jednowymiarowo. Jedna rozmowa może dotykać różnych kwestii, dlatego jest zjawiskiem rozwojowym, a nie otwierającym i zamykającym dany temat. Chcę wymienić się przemyśleniami, które dotyczą aranżacji, bo być może ktoś kiedyś zastosował jakieś rozwiązanie gdzie indziej, a mnie to na przykład pomoże zastosować dane rozwiązanie w innym temacie.

Prowadzi - po to na forum są działy, żeby dyskusja była uporządkowana tematycznie.

Tekst o balkonie wstawiłaś, żeby wpis nie wyglądał na nachalną reklamę. Szeptany marketing to sobie uprawiaj gdzie indziej. Tutaj nie przejdzie.

Bo ten balkon wzięty jest z kapelusza. Gdyby ci w najmniejszym stopniu zależało na jakiejkolwiek pomocy w temacie balkonu, podałabyś jakieś minimalne informacje o nim i o tym, z czym masz problem.

Edytowane przez Elfir

Prowadzi - po to na forum są działy, żeby dyskusja była uporządkowana tematycznie.

Tekst o balkonie wstawiłaś, żeby wpis nie wyglądał na nachalną reklamę. Szeptany marketing to sobie uprawiaj gdzie indziej. Tutaj nie przejdzie.

Bo ten balkon wzięty jest z kapelusza. Gdyby ci w najmniejszym stopniu zależało na jakiejkolwiek pomocy w temacie balkonu, podałabyś jakieś minimalne informacje o nim i o tym, z czym masz problem.

Gdybym ja tylko wiedzial ze taka bedzie burza z tego. Podalem link do aranzacji nad blatami kuchennymi, myslalem ze sie przyda, a tutaj taka burza.

Nic, ja nie bede sie spieral z moderacja, udowadnial czegos, nie bywam bardzo czesto i uwazam ze kazda moderacja ma prawa do moderowania tak jak sie jej podoba. Byl link do aranzacji, nie wiedzialem ze to moze byc potraktowane jako promocja.

Szkoda ze dyskusja poszla w strone, bo nadal uwazam ze to byly fajne i nietypowe aranzacje, a teraz bez tego linka to w sumie nawet nie wiadomo o czym mowa.

alan - nie tylko ty podawałeś linki. WeraNova też - zostały przeze mnie usunięte.

Chyba, że WeraNova to twój klon?

Elfir, nie, WeraNova to nie jest moj klon.

Ja dalem tylko jeden link do galerii.

Rozumiem link do produktu, aukcji, sklepu, ale to byla galeria zdjec roznych aranzacji. Tak jak wspomnialem, nie bede sie jakos specjalnie wyklucal, bo to tylko link, moderacja ma prawo robic co chce, ale zwyczajnie jestem zdziwiony. WeraNova dala jakis link, a moj zostal skasowany.

Gdybym ja tylko wiedzial ze taka bedzie burza z tego. Podalem link do aranzacji nad blatami kuchennymi, myslalem ze sie przyda, a tutaj taka burza.

Nic, ja nie bede sie spieral z moderacja, udowadnial czegos, nie bywam bardzo czesto i uwazam ze kazda moderacja ma prawa do moderowania tak jak sie jej podoba. Byl link do aranzacji, nie wiedzialem ze to moze byc potraktowane jako promocja.

Szkoda ze dyskusja poszla w strone, bo nadal uwazam ze to byly fajne i nietypowe aranzacje, a teraz bez tego linka to w sumie nawet nie wiadomo o czym mowa.

Alan, dzięki za fotosy. Ja poszukuję ciekawych rozwiązań. Takich nietypowych rozwiązań nie da się wygooglować.

• 2 weeks później...

Witaj alan2, szukając innowacyjnego i jednocześnie praktycznego rozwiązania na pomalowanie ściany nad blatem w kuchni, można zastanowić się nad wykorzystaniem farby tablicowej np. Dulux Tablicowa. Wytrzymuje okresowy kontakt z wodą – to pierwszy plus. Ponadto powierzchnia nią pomalowana może być wielokrotnie zmywana – to kolejny. Może zostać zastosowana na powierzchni znajdującej się nad kuchenką, ale i na całej ścianie zamiast tradycyjnych płytek.

W naszym artykule https://www.dulux.pl/pl/inspiracje/farba-tablicowa-w-kuchni-najciekawsze-pomysly-i-inspiracje przedstawiamy najciekawsze pomysły i inspiracje na wykorzystanie farby tablicowej w kuchni.

Pozdrawiam Ekspert Dulux

Ja poszukuję ciekawych rozwiązań. Takich nietypowych rozwiązań nie da się wygooglować.

do wyboru do koloru wystarczy w google wpisać "patchwork płytki" i proszę https://www.google.com/search?q=patchwork+p%C5%82ytki&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC36v6mu3gAhUxtosKHQDlDKcQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

Dziękuję :) Lubię google. A gdzie w tych wynikach jest to, czego szukam?