Jarhead129 19.02.2019 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Witam mam 205 cm wzrostu chciałbym wykonać remont łazienki obecnie wanna którą planuje wymienić na prysznic 100x90 pięciokrotny lecz w marketach max wysokość takiej kabiny to 195cm chciałbym rozwiązanie typu walk in lub płytki brodzik czy ktoś z was wie gdzie dostanę kabinę o niestandardowej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Wydaje się , że na zamówienie - na pewno dobrej jakości https://www.ravak.pl/pl/kabiny-prysznicowe-siedziska-i-panele-do-hydromasazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarhead129 19.02.2019 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Niestety nie mają pięciokątnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.02.2019 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Primo - szukaj kompromisu.Secundo - Uncle Google -> [h=3]Kabiny prysznicowe na wymiar[/h]Enter i wybieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.02.2019 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam mam 205 cm wzrostu chciałbym wykonać remont łazienki obecnie wanna którą planuje wymienić na prysznic 100x90 pięciokrotny lecz w marketach max wysokość takiej kabiny to 195cm chciałbym rozwiązanie typu walk in lub płytki brodzik czy ktoś z was wie gdzie dostanę kabinę o niestandardowej wysokości? Wysokości kabin,ścianek oraz "wylewek" prysznica są wyliczane według obliczeń ergonomicznych. Twoje 205cm wciąż mieści się w zakresie stosowania standardowych rozwiązań. Ścianka kabiny o wysokości pojawiającej się w handlu tj. 200-197cm jest przewidziana do deszczownicy (czy prysznica) zawieszonego na wysokości maks. 225-230 cm. To też zresztą są maksymalne wysokości standardowych ujść dla większości natrysków. Wysokość wygodna prysznica dla Ciebie, to Twój wzrost + ok.15cm, czyli 220cm. Jak widać, mimo słusznego wzrostu, mieścisz się nadal w normie. Gdyby mimo wszystko Twój komfort był zakłócony, to pozostaje indywidualne zamówienie. Większość firm decyduje się na takie realizacje o ile wybrany model kabiny na to pozwala. Zamawiałem osobiście "walk in" o wysokości 245cm. Przy tej wysokości doliczono mi sporo ponad 100% , ale dla centymetrowych różnic koszt nie powinien przekroczyć 70% zwyżki. Ważny jednak będzie tu typ kabiny i jej konstrukcja, bo samo szkło to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts