ekhm 20.02.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) Witam, Chciałem się was poradzić w temacie ustawienia szafek oraz AGD kuchennego. Kuchnia jest połączona z salonem. Zależy mi na spójności, najlepiej gdy będzie w pełni zabudowana. Obecnie mamy pewien koncept i zastanawiamy czy takie rozłożenie będzie optymalne. Poniżej załączam wymiary pomieszczenia oraz przykładowy układ mebli z ikea planner. Najbardziej mnie zastanawia jak otwierane powinny być szafki wiszące które będą miały wysokość 100cm oraz czy powinny wyższe otwieranie do boku czy szafki podwójne otwierane do góry. Zastanawiam się jeszcze czy nie będzie lepiej przesunąć zlewu w stronę lodówki wtedy zyskamy na większym ciągu blatu roboczego. Ogólnie po kolei mamy lodówka 60, zmywarka 45, zlew 60, szuflady 45, płyta 60, cargo 20. Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 20 Lutego 2019 przez ekhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2019 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 normalnie otwierane. masz rzut całego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 20.02.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam, Najbardziej mnie zastanawia jak otwierane powinny być szafki wiszące które będą miały wysokość 100cm oraz czy powinny wyższe otwieranie do boku czy szafki podwójne otwierane do góry. Inne opcje to tylko erzatz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekhm 20.02.2019 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 normalnie otwierane. masz rzut całego pomieszczenia? Inne opcje to tylko erzatz. Szafki będą pod sam sufit zatem to rozwiązanie z takimi podnośnikami nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2019 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 można oczywiście nie zmieniać ścian łazienki i sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OksKon 21.02.2019 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Wzdłuż krótkiej ściany kuchni zrobić zabudowę z piekarnikiem, mikrofalówka, lodówką. Kawałek blatu, pod nim zmywarka. Pod oknem zmywak. Dalej kawałek blatu i płyta. Stół obiadowy między małym oknem a balkonem. TV przesunąć dalej od balkonu. Kanapę ustawić na odpowiednią odległość od TV naprzeciwko. Teraz stoi za daleko (ponad 3m od TV). Stolik kawowy, foteli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekhm 21.02.2019 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Wzdłuż krótkiej ściany kuchni zrobić zabudowę z piekarnikiem, mikrofalówka, lodówką. Kawałek blatu, pod nim zmywarka. Pod oknem zmywak. Dalej kawałek blatu i płyta. Stół obiadowy między małym oknem a balkonem. TV przesunąć dalej od balkonu. Kanapę ustawić na odpowiednią odległość od TV naprzeciwko. Teraz stoi za daleko (ponad 3m od TV). Stolik kawowy, foteli... Czy mogę prosić o małą wizualizację? Dodam że bardziej chciałem prosić o poradę w odpowiednim ułożeniu poszczególnych elementów zabudowy na tamtych ścianach niżeli przebudowywanie całego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OksKon 21.02.2019 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Nie pisałam o przebudowach. Tylko o rozmieszczenie mebli oraz AGD w tym pokoju. Chętnie zrobię dla Pana wizualizacje nawet kilku. Za opłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2019 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 przecież mój układ można spokojnie zrealizować bez przestawiania ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts