Ewrc 23.02.2019 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Dzień dobry wszystkim. Potrzebuje wykonać przepust przez rów melioracyjny jako wjazd na posesje. Rura fi 40 długość 4m do uzupełnienia zostaje 80cm. Chce to zrobić tak, zamawiam zmielony gruz i zalewam go betonem z betoniarki co każda warstwa (warstwa gruzu 10cm) oczywiście ze zbrojeniem. Myślicie, że taka konstrukcja wytrzyma samochód ciężarowy koparkę itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.02.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Jak to rów melioracyjny to ktos powinien wydac warunki na taki przepust, a inny ktoś pod to zrobić nawet prosty projekt i wtedy już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.02.2019 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Mapa syt-wys, podanie do zarządcy/właściciela rowu (raczej dawny WZIR lub spółka gminna) o WT. Po uzyskaniu WT, może w dobrym tonie byłby jakiś projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 24.02.2019 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Gmina wydała wszystkie pozwolenia i warunki zabudowy, wody polskie też. Jedynym wymaganiem jest rura fi 40 i wymiary 4x2.8x1.2. Dlatego zamieściłem tutaj post licząc na porade czy ktoś juz sam budował przepust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 24.02.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ja kupiłem rurę fi40, wrzuciłem w rów, zasypałem piachem z drobnym kamieniem grubość 30-40 cm. Jest ok, wszystko co potrzebne do budowy domu po takim podłożu wjeżdżało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niusia1990 31.07.2020 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Witam.Również mam problem z budową przepustu. Działka graniczy z drogą gminną. Oddziela je niewielki płytki Rów który teoretycznie nie jest rowem melioracyjnym. Być może na innych mapach ma oznaczenie rowu melioracyjnego. Tę, którą ja posiadam nie ma takiego oznaczenia. Otrzymaliśmy decyzję o szczegółach budowy przepustu. Warunek to przepust i średnicy 40. Podczas pogłębiania rowu okazało się że wkopany jest przewód elektryczny pod naszym rowem. Nie ma możliwości więc wlozenia tam przepustu o średnicy 40. Wrzuciliśmy tam 3p i zasypaliśmy. Zwrocilismy się z zapytaniem do gminy. Twierdza ze firma która wkopala tam kabel nie zastosowała się do wytycznych. Mieli podjechać zobaczyć i się z nami skontaktować. Od 2 tyg cisza. Co robić? Cisnąć gminę czy zgłosić sprawę do kolegium samorządowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts