monikaa13 02.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Pewnie każdy to przerabiał... Ja wiedziałam, że chcę ciemne drzwi, schody, panele w całej otwartej części domu oraz meble w kuchni i jadalni. Z tego względu okna mam białe, żeby w pomieszczeniach nie było za dużo "drewnianych" odcieni i żeby w reszcie pomieszczeń, gdzie mam jasne, klonowe meble, nie zgrzytały te ciemne okna Do ciemnych okien dałabym drzwi i schody w takich samych odcieniach i pewnie starałabym się, żeby meble też były zbliżone kolorystycznie... Ja tez się zastanawiam nad białymi oknai od wewnątrz. A mogę spytać jakie macie wtedy parapety, do czego je dobieracie, do podłogi, drzwi, mebli czy białe do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 02.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 My niestety mamy plastikowe, białe z lekkim marmurkiem. Dom budował nam developer i nie mieliśmy pola manewru, bo jak go kupiliśmy, to parapety były już zamówione... Gdybym mogła, wybrałabym z kamienia, ale też jasne. Właśnie jakiś jasny marmurek (bo na jednolitej bieli bardzo widać kurz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.07.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 wrócę do tematu drzw3i - my wybraliśy (do mieszkania) przeszkolene i to sporo tego szkla. Takie sa i w pokojach i w łazience. Ponieważ sa ciemne a przedpokoj długi i waski tob bylo jedyne rozwiązanie żeby go nie zaciemniać. no i takie mi się po prostu podobały. CO do intymnośći - też sie zaczęłam zastanawiać, już po kupnie, ael sprawdzaliśmy na różne sposoby i nic nie widać przez to szklo. Jak sie stanie bliżej drzwi, tak do pół metra to widać zarys sylwetki, a tak co najwyżej że światlo jest jasniejsze lub ciemniejsze. Szkło jest mleczne, bezpieczne - malgos - szyba skonstruowana jest tak, że między dwa arkusze szkla wklejona jest folia matowa, ktora w razie zbicia szyby ma ja tez "trzymać" Bić nie próbowalam jeszcze więc nie wiem jak sie sprawdza ale ufam że jest jak mowią. Widziałam takie szkło u szklarza, bo szukałam do reszty drzwi, które odnawiamy.aaaaaa, po obu stronach szklo jest gładkie, nie szronione, co też jest dużym atutem, bo to szronione strasznie sie maca.... i nie daje się potem zmyć - sprowadziłam na szafkach w łazience u teściów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 wszystkie wlacznie z lazienkami identyczne mocno przeszklone matowa szyba calosc podzielona na 4 elementy wszedzie jest super jasno a gdyby byly pelne to juz tak ladnie by nie bylo jedynie we wiatrolapie gdzie sa drzwi na parter i do piwnicy dolnej szyby nie ma ze wzgledu na ewentualne uszkodzenia czy brud itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 02.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 U nas drzwi z wiatrołapu do holu, i z holu do salonu przeszklone (małe szybki w kolorze matowego szkła). Reszta drzwi bez szyb. Co do parapetów to przy białych oknach chcę dać parapety drewniane w kolorze podłogi. Myślicie że diobrze będzie to wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 02.07.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 rany ile osób tyle opinii Ja za nic bym teraz nie kupiła drzwi przeszklonych do sypialni. W naszej sypialni i dziecięcym są pełne. Wszędzie indziej z przeszkleniami. Do szału mnie doprowadza zapalone swiatło na przedpokoju kiedy śpię. A tak bez szybek nie będzie przeszkadzać A w pomieszczeniach gospodarczych, łazience itp dzięki szybom widać, ze zostało światło zapalone. Tylko my wybraliśmy z Porty takie z wąskimi paskami szkła mlecznego. W ciągu dnia przedpokój jest doswietlony, bo i sypialnia i dziecinny są pootwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.07.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 My dajemy pełne do pokoi na górze, do garderoby i "komputerowni", a do łazienek z przeszkleniami i między werandką a przedpokojem mocno przeszklone, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 09.01.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Wkrótce przede mną wybór drzwi wewnętrznych. W większości Waszych dzienników widziałam drzwi częściowo przeszklone, ale są też zwolennicy drzwi pełnych. Pomóżcie w wyborze, czy pełne, czy przeszklone? Które są lepsze? Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 09.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U nas są drzwi pełne z wyjątkiem naszej sypialni i łazienki - tam są przeszkolone.Przez przeszklone wpada światło - może to być plus może być minus. Do pokoju dzieci bałbym się trochę robić przeszkolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 muszę sobie kupiec buty - POMÓŻCIE !!! białe? czarne? czy niebieskie? Które będą lepsze? Sorki ale czy wy juz naprawdę nie macie choc odrobiny wyobrażni ? Czy nabijacie sobie tylko posty takimi tematami ? To WASZ dom, w którym WY będziecie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 09.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Drzwi przeszklone doświetlają korytarz; ten jest najczęściej pozbawiony okien (w znacznej części projektów tak jest). Jeśli drżysz o bezpieczeństwo dzieci, to wybierz wzór z kilkoma mniejszymi szybkami zamiast jednej dużej tafli szkła. Mniejsze szybki w drzwiach trudno jest rozbić samy trzaskaniem.Z drugiej strony pełne drzwi wyglądają w niektórych modelach tak jakby dostojniej...Trzeba też uważać przy zamawianiu drzwi produkowanych seryjnie - niektóre kolekcje mają drzwi pełne, które nie pasują do przeszklonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja mam wszystkie drzwi wewnętrzne przeszklone i niestety ale nie jestem zadowolona. Nie przewidziałam jednego - nieustannego brudzenia szyb przez rączki moich maluchów. Czyszczę je bardzo często a i tak są wciąż brudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 09.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 ddoommiinniikk Twój post jest dla mnie bardzo cenny. Nie wpadłam na to, że: Z drugiej strony pełne drzwi wyglądają w niektórych modelach tak jakby dostojniej...Trzeba też uważać przy zamawianiu drzwi produkowanych seryjnie - niektóre kolekcje mają drzwi pełne, które nie pasują do przeszklonych. To, że drzwi przeszklone doświetlają korytarz i na szybkach bardziej widać ślady jest oczywiste. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 10.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Wg mnie lepsze są mimo wszystko drzwi przeszklone - choćby tylko w 1/3 od góry - jak te: http://www.dewro.pl/drzwi/d310big.jpg Ja mam teraz w pokojach przeszklone w połowie, z kilkoma małymi szybami. Dzięki temu, że szkło jest nieprzeźroczyste i z nierówną fakturą nie widać na nich śladów zabrudzeń.. a światło przechodzi I raczej nie ma szans na wybicie w nich szyby - przynajmniej sądząc po dotychczasowym użytkowaniu. Podobne do tych: http://www.dewro.pl/drzwi/d208-big.jpg Dodatkowo wydaje mi się, że wyższość przeszklonych leży też w estetyce. W holach gdzie jest kilka par drzwi - drzwi pełne źle wyglądają, dają wrażenie takiej jakby "klatki".. i wtedy przeszklone wyglądają lepiej. No ale wszystko kwestia gustu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 obecnie ze względu na bezpieczeństwo dzieci mam wszystkie drzwi pełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 10.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Przeszklone są ładniejsze- według mnie- i dlatego daję przeszklone tam, gdzie będą widoczne i dodatkowo doświetlą pomieszczenia z niedoborem światła. Będą np. pomiędzy wiatrołapem a holem, kuchnią i salonem. Do sypialni tylko pełne. Chyba by mnie moje nastoletnie dzieci zamordowały, gdybym chciała (a nawet tylko była w stanie) kontrolować, o której gaszą światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 10.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 w sypialniach mam przeszklone i strasznie żałuję! Córka budzi się jak tylko zapalę światło w korytarzu, więc chcę jak najszybciej zamontować jej roletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Do łazienek mamy małe przeszklenia, między wiatrołapem, a przedpokojem 2/3 przeszklenia, a pozostałe pełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.05.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mam podobny dylemat: wczoraj zamawiałam drzwi do swojego domu-wszędzie pełne oprócz przejścia z wiatrołapu do cześci dziennej,gdzie będą 5 szybkowe.Ale o co chodzi-Pan,który robił pomiar, zdziwił sięże do łazienek chcę również pełne i raczej mi doradził,żeby dać choć jedną szybkę od góry,że będzie widniej,że będzie widać,że ktoś jest w środku ja do tej pory uważałam,że jak mam okno w łazience to po co mi to okienko:/ Ale powiem szczerze,że dał mi trochę do myślenia:sick: Mam dom parterowy,drzwi jest sporo ,może rzeczywiście "odmienić" te łazienki drzwiami z tą szybką Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Invado 14.06.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mam podobny dylemat: wczoraj zamawiałam drzwi do swojego domu-wszędzie pełne oprócz przejścia z wiatrołapu do cześci dziennej,gdzie będą 5 szybkowe.Ale o co chodzi-Pan,który robił pomiar, zdziwił sięże do łazienek chcę również pełne i raczej mi doradził,żeby dać choć jedną szybkę od góry,że będzie widniej,że będzie widać,że ktoś jest w środku ja do tej pory uważałam,że jak mam okno w łazience to po co mi to okienko:/ Ale powiem szczerze,że dał mi trochę do myślenia:sick: Mam dom parterowy,drzwi jest sporo ,może rzeczywiście "odmienić" te łazienki drzwiami z tą szybką Proszę o poradę Wszystko zależy od indywidualnych potrzeb i upodobań. Jeśli łazienka jest jasna, to na pewno nie ma potrzebny jej doświetlania za pomocą drzwi z przeszkleniem. Mogą one za to spełniać swoją drugą funkcję - przez szybkę widać, czy w środku jest zapalone światło, a tym samym, czy łazienka jest zajęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts