Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRZWI WEWNĘTRZNE: przeszklone czy pełne? Dyskusja, opinie, rady

Tommco

Recommended Posts

obecnie ze względu na bezpieczeństwo dzieci mam wszystkie drzwi pełne

Ja zamontowałem u siebie drzwi pełne raczej ze względu na nasz komfort psychiczny. Mamy czterech chłopaków, a jak wiadomo chłopcy nie należą do tych, którzy cenią ciszę. Pełne, drewniane drzwi dosyć dobrze tłumią hałas. Czasami w "gorących" momentach, kiedy chłopcy nie mogą się dogadać, a nam się z żoną nie chce interweniować po raz kolejny - po prostu zamykamy drzwi i staramy się nie angażować w ich spór. Często to najlepsza metoda.

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukje tanich drzwi wewnetrznych drewnianych ale przeszklonych szyba zespolona. Coz w rodzaju tarasowych/balkonowych tyle ze te sa drogie bo impregnowane. Potrzebuje szyby zespolone zeby oddzielic czesc ogrzewana od nieizolowanej a jednoczesnie miec duzo swiatla. Prosze o pomoc.

U nas drzwi i przeszklone i pełne. Na parterze w łazience mamy pełne, ponieważ takie właśnie wolę (kwestia gustu) a w łazience mamy okno. Na piętrze natomiast aby docierało swiatło dzienne na korytarz mamy w dwóch pokojach przeszklone drzwi (duża szyba) oraz w łazience kilka poziomych wąskich szyb.

Wszystkie drzwi mamy firmy Polskone, seria Sempre

• 9 months później...
Ja jestem zdania że do łazienek czy garderoby drzwi powinny być pełne, do innych pomieszczeń pasują przeszklone. Dom wtedy jakoś sympatyczniej wygląda.

U siebie w domu drzwi do każdej łazienki/toaletty mam z szybą (matową oczywiście) i nie ma z tym żadnego problemu, jeżeli chodzi o "intymność" itp. a mieszkanie zyskuje na tym swoistą lekkość.

• 3 weeks później...
Według mnie jest tak, że drzwi przeszklone (biorąc pod uawgę co nam oferują teraz producenci) idą w stronę nowoczesności jeżeli chodzi o design, a drzwi pełne są bardziej konserwatywne. Konkluzja jest taka - jak kto lubi i w jakim stylu ma urządzone wnętrze. Ja w swoim aktualnym mieszkaniu w sumie to łączyłem - mam i pełne i szklone drzwi. Siedzę w porcie i jak wybierałem swoje drzwi to mieli szeroki wybór drzwi - praktycznie każdy model miał wersję pełną i z szybą i to w różnych wariantach.

Ja juz jestem zdecydowana - chce drzwi przeszklone do wiatrolapu.:)Tylko pytanie czy lepiej z rama czy bez??? :eek: Mleczna szyba czy przezroczysta???

Jak do wiatrołapu to brałbym szybę przezroczystą. Będzie wrażenie większej przestrzeni. Na przykład porta focus. Tylko musisz zapytać się czy mają wersje z szybą przezroczystą.