Maluszek 19.10.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U nas przeszklone drzwi ze szklaną dostawką są pomiędzy wiatrołapem a holem i drzwi do łazienki mają malutkie przeszklenie. Cała reszta to pełne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U mnie będą pełne- dębowe bo takie mi się podobają. I już A jeśli chodzi o przeszklenia to są również śliczne, ale jakoś boję się szkła w drzwiach (przeciągi, wypadajace prosto na dziecko szyby) brrrr- czarne scenariusze, ale to skrzywienie po mieszkaniu w bloku gdzie drzwi były przeszklone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.10.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Gorgu77, w obecnym mieszkaniu mamy zamiast szyby wstawioną matową pleksi, bo jakoś żadne "zwyczajne" (tzn. dostępne u szklarza) szkło nam się nie podobało, a na np. piaskowane nie było nas stać... Okazało się, że takie rozwiązanie ma same zalety (tzn. jak do tej pory - 3 lata użytkowania + 2-letni łobuziak - wad nie stwierdziliśmy): jest ładnie i bezpiecznie. W domku pewnie też tak będzie...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.10.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U mnie beda i takie i takie. Ale taka mala przestroga dla tych co kupuja drzwi Porta. Siostra z braku funduszy zakupila pol roku temu 2 pary skrzydel drzwiowych pelnych . Teraz chciala zamowic nastepne 2 szt przeszklone. Co sie okazuje? ze firma Porta nie ma przeszklonych drzwi w tym samym kolorze w ktorym siostra kupila skrzydla pelne. Mimo ze sa to typowe skrzydla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 19.10.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 mysle tak samo jak mieczotronix ja biorę do sypialni przeszklone, bo - nie zabiorą światła w hollu między sypialniami - nie zmienią proporcji holli i korytarzyków pozbawiając ich tego światła - mały Stasio nie będzie się bał zasypiać, jak będzie widział światło za drzwiami, będzie spokojniejszy wiedząc że ktoś czuwa w hollu przed sypialnią (nawet jeśli to będzie tylko telewizor) - w naszej sypialni - możliwość podglądu, że zbliża się dziecię w momencie "w którym rodzice nie chcą by im przeszkadzać" - możliwość inwigilacji narybku "jeszcze nie śpicie? gasić światło!" - drzwi szklane można zasłonić wieszając plakat czy inaczej je zaklejając, jeśli komuś przeszkadzać będzie światło - z pełnymi nie da się już nic zrobić, ze szkolnymi jest wiec więcej możliwości - co do hałasu, to planuję hałasowanie na parterze, a na piętrze będą już tylko sypialnie. Pozatym ja w mieszkaniu miałem drzwi z przeszkleniem i nigdy mi do głowy nie przyszło, żeby sie złościć na tych co hałasowali po 2-giej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 19.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Ja wybralem przeszkolne ze szklem mlecznym przepuszczaja swiatlo a jednoczensnie nie daja poczucia bycia podgladanym. Z tym ze kazde drzwi maja inna ilosc przeszklen i na razie jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo moglem sobie sam ustalic kolor wybarwienia forniru (nie tylko jeden z czterech standardowych. A drzwi mam z uszczelkami drewniane i nie wydaje sie zeby byly bardzo akustyczne. PzdrFugas Miecza popieram w calej rozciaglosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 ja planuję przeszklone wszędzie (główny argument: światło i lekkość)choć synowi się to baaaaaardzo nie podoba (14 lat), więc pozostanie mu cosik nakleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 19.10.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Ja wybralem przeszkolne ze szklem mlecznym przepuszczaja swiatlo a jednoczensnie nie daja poczucia bycia podgladanym. O, właśnie. I to jest kompromis w obie strony na linii holl - sypialnia oraz holl - pokój dziecka. Doświetlony korytarz, niemożność podejrzenia, widać włączony komputer, tv, no i w nocy do sypialni światełko z hollu bardziej rozproszone, mniej razi. Moja mała ma 4 lata i już lubi się zamykać w pokoju jak się bawi. Strach pomyśleć co będzie za lat naście. Po przeczytaniu opinii mam mętlik w głowie i dalej nie wiem jakie drzwi wybrać. Ciekawi mnie czy drzwi lepszych marek muszą mieć w standardzie zamek na klucz bo chyba w katalogach wszystkie miały. Wolałbym jednak w mieszkaniu nie mieć dodatkowych zapór (no może z wyjątkiem łazienki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 19.10.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 CO do zamków - moje miały ale popriosiłem żeby nie wycinali dziury na zamek. Jak bede chciał to zamek czeka w srodku drzwi aby wyciac dziure i włozyc kluczyk a tak mam tylko klamki. Za wyjatkiem WC. Pzdr Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 19.10.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 CO do zamków - moje miały ale popriosiłem żeby nie wycinali dziury na zamek. Jak bede chciał to zamek czeka w srodku drzwi aby wyciac dziure i włozyc kluczyk a tak mam tylko klamki. Za wyjatkiem WC. Pzdr Fugas Cześć! A gdzie i po ile kupowałeś swoje drzwi? Ja wybiorę raczej pełne drzwi Lubię ciszę, a moim zdaniem przeszklone drzwi tego nie zapewniają. Co do doświetlenia holu, to wszędzie mam małe, dolne oświetlenie zapalane czujkami ruchu, więc o to się nie martwię. W końcu przez hol tylko przechodzę, wiec to doświetlenie światłem naturalnym przez szyby w drzwiach jest dla mnie nie istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.10.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U mnie będą pełne- dębowe bo takie mi się podobają. I już A jeśli chodzi o przeszklenia to są również śliczne, ale jakoś boję się szkła w drzwiach (przeciągi, wypadajace prosto na dziecko szyby) brrrr- czarne scenariusze, ale to skrzywienie po mieszkaniu w bloku gdzie drzwi były przeszklone. Ja na lewej rece mam pamiątkę z wylatującej szyby w drzwiach...miałam 15 lat ,kiedy reką chciałam przytrzymać drzwi ( przeszklone) aby nie zatrzasnąły sie z hukiem ...wybiłam ręką szybę i ogromna tafla spadła mi na ręke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 19.10.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Teraz raczej nie stosuje się pełnych przeszkleń, a jak już, to ze szkła bezpiecznego (no chyba, że w najtańszych białych, papierowych drzwiach). Ja co prawda nie mam żadnych pamiątek po wybitej szybie, a wybiłem ich sporo przy szaleństwach z siostrą . Ucierpiał za to parkiet (i to znacznie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.10.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U nas przeszklone drzwi ze szklaną dostawką są pomiędzy wiatrołapem a holem i drzwi do łazienki mają malutkie przeszklenie. Cała reszta to pełne drzwi. U mnie podobnie - wszystkie pełne a tylko między łazienką i sypialnią będa przeszklone. W przyszłości, w wiatrołapie planuję szklane/przeszklone - a tej zimy zaryzykuję bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 20.10.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Zbychu, Tam gdzie schody w Jablonnnej Agnes sie nazywa a drzwi sa firmy westo. Natomiast moglem eksperymentowac z kolorem wybarwienia.Pzdr Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.10.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Zbychu, Tam gdzie schody w Jablonnnej Agnes sie nazywa a drzwi sa firmy westo. Natomiast moglem eksperymentowac z kolorem wybarwienia. Pzdr Fugas Dzięki U nich nic raczej nie kupię . Od dwóch tygodni czekam na wycenę schodów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 21.10.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Bo tak na prawde wyceny robi stolarnia chyba z Plonska ktora to wykonuje ona tylko posredniczy. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 21.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 U mnie również będą drzwi przeszklone - 4 szyby. Szkło mleczne - więc i światło i intymność. Argument o wypadaniu szyb do mnie nie przemawia bo po 24 latach mieszkania w bloku z dużymi szybami nic się nie wydarzyło. Z małym wyjątkiem - mianowicie przez 22 lata był spokój (małe dzieci i zwierząta nic nie powybijały ) ale po wprowadzeniu sięmojej lubej do mnie od razu jedna szyba poszła w atomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 21.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Pelne. A co do swiatla i kontroli narybku- to zalatwiaja naswietla nad drzwiami. Zreszta przeciez prezentowalem juz tu moje drzwi.Moim skromnym zdaniem pelne drzwi prezentuja sie o wiele bardziej elegancko. Ale mam tez jedna podwojne ze szkla (bez ram). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 ja jeszcze raz.Mam teraz drzwi z firmy CAL Suwałki.Sosnowe, przeszklone - tzw.szkło chinchilla.Są ładne i lekkie, ale jednak wybiorę pełne. W ciągu dnia drzwi i tak są cały czas otwarte, więc nie ma zaciemniania przedpokoju, z kolei w nocy bardzo często przeszkadzało nam światło wpadające przez szyby ze stołowego, nawet takie delikatne światło z tv i świeczek.Nieraz dzieci zasłaniały drzwi ręcznikiem czy kocem, bo np. w przedpokoju było prasowanie.Dodatkowa wada tych przeszleń - przy małym dziecku szybki są ciągle brudne.Pod słońcem widać każdą odciśniętą łapkę i to niezbyt dobrze wygląda, a nie będę przecież codziennie polerowała szyb.Na drewnie nic nie widać. A co do intymnych sytuacji - w drzwiach są kluczyki, a poza tym kto by w takich chwilach spoglądał na drzwi, czy aby zza szybki ktoś nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.10.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Ja również planuję przeszklone i to dosyć mocno (tzw. duży szpros). Takie właśnie najbardziej mi się podobają i nie wyobrażam sobie w swoim domu innych. Drzwi pełne są dla mnie zbyt "przytłaczające". Nic dodać, nic ująć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts