Honorata 17.11.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ew-ka, niezłe, niezłe, ciekawe ile płaciła?wygladaja na drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.11.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ew-ka, niezłe, niezłe, ciekawe ile płaciła? wygladaja na drogie moja kumpela ma te bez szybek ( ale z jedną szybką obok klamki - wersja do łazienki ) płaciła ok 1800zł - kolor taki jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 18.11.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Ja na lewej rece mam pamiątkę z wylatującej szyby w drzwiach...miałam 15 lat ,kiedy reką chciałam przytrzymać drzwi ( przeszklone) aby nie zatrzasnąły sie z hukiem ...wybiłam ręką szybę i ogromna tafla spadła mi na ręke ... moja pamiatka z podobnej sytuacji, to dwucentymatrowa dziura w debowym parkiecie. Po tym wydarzeniu wymienilismy szyby w drzwiach na nieprzejrzysta pleksi i jest zarowno ladniej, jak i wreszcie bezpiecznie. Szkla w drzwiach chyba powinno sie zabronic. W domu chcialabym miec sufity wyzej niz w mieszkaniu, pelne drzwi i nad drzwiami swietliki. Widzialam gdzies takie i bardzo mi sie podobaly: byly polkoliste i dekorowane bukietami swiezych kwiatow. W jasny dzien byly przesliczna ozdoba dosc dlugiego korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 20.11.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Cieszę się, że temat drzwi zainteresował tak wiele osób. Byliśmy dzisiaj w salonie "drzwiowym". Wybór wielki. 95 % w fornirze lub okleinie drewnopodobnej. Szukam od dłuższego czasu drzwi wewnętrznych w kolorze kremowym, malowanych, nie wiem jeszcze czy połysk czy półmat. W salonie nie mieli takiego koloru, były jasnozielone, głaciutkie, dopracowane. Już pomyślałam, że z nas jakieś dziwadła, że trzeba wybrać drewniane bo jak zamówić drzwi, których realnie nie możemy zobaczyć. Po powrocie do domu spotkałam świeżo wybudowaną sąsiadkę, sama zaczęła o drzwiach, że zamontowała rude drewniane, a była u koleżanki "która ma wszystko w domu jasne, kremowe- drzwi też i są rewelacyjne !".Strasznie mnie to podbudowało i po cichu spodziewam się /obawiam/mody na jasną malowaną stolarkę. Pani z salonu też wspomniała o rosnącym zainteresowaniu zarówno jasnymi drzwiami jak i oknami. Wracając do przeszklonych drzwi. Straszy syn /19/ zapowiedział że w jego pokoju wyłącznie drzwi pełne, dość ma uwag, że za długo siedzi w nocy. Z resztą domowników trwają rozmowy... Myślę, że można wybrać wariant mieszany, bo lepiej hol nieco doświetlić. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.11.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Na tym forum można doszukać się dwóch skrajnych poglądów dotyczących drzwi, oraz jednego kompromisowego.Jak najmniej drzwi. Wielkie przestrzenie. Nawet schody w salonie. Kuchnia też połączona z salonem. Salon z hallem. Bez wiatrołapu. Wielkie drzwi (może przesuwne) na taras.Wszędzie drzwi pełne, bez przeszkleń i otworów wentylacyjnych także w sypialniach. Zamykane na klucze. Nie przenika nic : światło, powietrze, hałas i zimno.Wreszcie to kompromisowe : drzwi tak, ale dopasowane do pomieszczenia.Gdzie trzeba to przenika światło, także powietrze. Można wyizolować kota lub psa wychodząc z domu. Można zmniejszyć ogrzewanie hallu w okresie zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.11.2004 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Argument dla zwollenników drzwi pełnych:http://foto.onet.pl/upload/39/94/_374285_n.jpg Tak, tak...to drzwi do mojego pokoju/sypialni. Na dodatek dałem z halu luksfery...efekt wg. mnie bardzo fajny.Mi światło nie będzie przeszkadzać. Najwyżej przerzucę się na drugi bok. Pozdrawiam. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.11.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 http://www.drewpol-drzwi.pl/italia.html z tej firmy koleżanka załozyła drzwi - cudniaste- zaokrąglone ,szerokie ościeżnice , drzwi z uszczelkami , cichutko zamykające sie - ja jestem pod wrażeniem zobaczcie sami http://www.drewpol-drzwi.pl/grafika/drzwi/d506-big.jpg http://www.drewpol-drzwi.pl/grafika/drzwi/d505-big.jpg A ja właśnie zamówiłam sobie wczoraj podobne drzwi u stolarza, który robił mi okna!!!! (z okien jestem bardzo zadowolona - śliczne, porządnie wykonane - gościu b.dużo ma zamówień do Hollandii), drzwi kosztują 850 zł (drewno klejone, regulowane ościeżnice, klamka, montaż), gościu twierdził, że można mu dać folder z dowolnym wzorem, a on zrobi wszystko, gdy zobaczył mój wybór mina mu trochę zrzedła, bo uznał, że do tych drzwi musi zamówić dodatkowe frezy - ale w końcu stwierdził, że jako, że jestem stałym klientem (okna, drzwi, parapety) to zrobi mi to we wcześniej ustalonej cenie )))) A więc jeśli ktoś chce podobne, to mogę podać namiary (przynajmiej facetowi zwróci się koszt frezów ) Z tego co widziałam na stolarni w tej chwili największym zainteresowaniem cieszą się drzwi, które ma Tommco (sama się zastanawiałam na nimi) A stolarz naprawdę wart polecenia - tylko niestety czas oczekiwania spory - na okna czekałam prawie 2 miesiące, więc jako że drzwi mi potrzebne na przełomie luty- marzec, zamówiłam już teraz, żeby nie było potem nerwówki... Jak już się doczekam i będę miała te drzwi to wrzucę jakąś fotkę - mam nadzieję, że z drzwi będę równie zadowolona jak z okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAZOBETON 07.12.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Mam drzwi pełne i przeszklone, w pomieszczeniach z drzwiami przeszklonymi mam wrażenie wiekszej przestrzeni. Bardzo podobają mi się witraże, np. coś w tym stylu:http://www.jabi.pl/foto/wnetrza/61.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejtii 08.12.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 no coz , ja w tym wzgledzie jestem extremalna, albo zupelnie pelne, albo tafla szkla bez zadnych ram drewnianych cy z innego tworzywa... wlasnie mysle nad drzwiami do nowego domu i to jedno wiem na pewno:) ... beda szklane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 11.12.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Do Ew-ki.Drzwi, które opisałaś są piękne. Jeśli możesz napisz ile kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.12.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Do Ew-ki. Drzwi, które opisałaś są piękne. Jeśli możesz napisz ile kosztowały. sorry ,że dopiero teraz ...... ok 1800 za szt..... ale to nie moje drzwi ,tylko koleżanki ... ja zamówiłam inne i tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 28.12.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Magdak napisała, że zamówiła drzwi u stolarza. Zrobiliśmy tak samo ponieważ wszystkie które się nam podobają kosztują średnio 1500 zł. U stolarza prawie o połowę mniej a jest w stanie zrobić każde wg wskazanego katalogu. Kuchnia też u stolarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Chdzi o drzwi wewnętrzne. Jest wersja z szybami i bez. Do łazienek chcę z jedną szybka,ale do pokojów może lepiej bez szyby? Wprawdzie wyglądają lżej,ale przy pełnych drzwiach jest możliwość odizolwania się od reszty,gdy jest takapotrzeba ,no i światło z korytarza nie razi. A,no i nie ma zmartwienia,żedziecko wybije szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 03.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Poszukaj, był już taki wątek, chociaż nie wiem czy nie na "Wymienie doświadczeń". Wszystko ma swoje zady i walety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Znalazłam.Dzięki. Ale może ktoś ma inne lub nowe doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 03.10.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ja wybrałam pełne drzwi wyłącznie dlatego, że takie mi się podobają i miały być płaskie bez wgłębień aby ich koty nie drapały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 U mnie do wyboru drzwi jeszcze długo droga... ale już tak sobie wstępnie obmyśliłam, że do łazienek będą z górną szybką, z wiatrołapu całe przeszklone (czyli szybki od góry do dołu), żeby dużo światła wpadało, do naszej sypialni pełne, bez szybek - uczucie odizolowania to po pierwsze i żeby światlo z korytarza nie denerwowało to po drugie. Do gościnnego pokoju też chyba pełne - a niech mają ten komfort a do dziecięcego przeszklone, żeby czuło się bezpieczniej widząc właśnie to światło z korytarza, które mnie by denerwowało. No i to koniec drzwi w moim domku Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...jest jedno ale!..jeżeli mamy ciemny korytarz ( bez okien ), to będziemy zmuszeni do palenia światła "na okrągło" w przypadku pełnych drzwi.Rozwiązaniem pośrednim mogą być drzwi z mlecznymi szybami...PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.10.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Chdzi o drzwi wewnętrzne. Jest wersja z szybami i bez. Do łazienek chcę z jedną szybka,ale do pokojów może lepiej bez szyby? Wprawdzie wyglądają lżej,ale przy pełnych drzwiach jest możliwość odizolwania się od reszty,gdy jest takapotrzeba ,no i światło z korytarza nie razi. A,no i nie ma zmartwienia,żedziecko wybije szybę? U mnie czesc bedzie z szybami a czesc bez. Cale poddasze (poza lazienka) zamierzam zrobic bez szyb. W koncu to sypialnie i kazdy chce miec swiety spokoj. Na dole mam wszystkie z szybami. Wlasnie po to, zeby niepotrzebnie nie ograniczac swiatla. Nawet drzwi zewnetrzne mam ze swietlikiem, zeby troche swiatla wpadalo do srodka wiatrolapu (niestety tam nie mam okna). Z tego samego powodu drzwi miedzy wiatrolapem a korytarzem i miedzy wiatrolapem a dodatkowym pokojem mam z szybami. Miedzy korytazem i salonem oczywiscie z szybami, choc i tak pewno beda zwykle otwarte. Podobnie drzwi miedzy kuchnia i jadalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Opal u nas generalnie wszystkie drzwi beda pelne, oprocz drzwi wejciowych, drzwi z przedsionka do holu, oraz szklanych skrzydel drzwi miedzy garderobami a lazienkami ( tu zdecydowanie chodzi o doswietlenie garderob). Pelne drzwi daja wieksza intymnosc, a poza tym wybralismy taki wzor, ze niejak nie da sie wstawic szybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts