Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRZWI WEWNĘTRZNE: przeszklone czy pełne? Dyskusja, opinie, rady

Tommco

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam w większości drzwi z szybami 2/3 albo i prawie całe przeszklone. Szkło jest matowe, tzw. O2 i jest bardzo piękne, a co najważniejsze - daje poczucie intymności, a jednak przepuszcza światło. Dałam się nawet namówić na takie drzwi do łazienek i nie żałuję. Jedynie do łazienki przy salonie mamy drzwi pełne, tak dla komfortu gości. Co do poczucia intymności: przez takie szyby widać, że świeci się światło.... i tyle. Jedyna wada jaka mi przychodzi na myśl to cena.... niestety to szkło O2 należy do tych droższych.... za to jest tak przy okazji "bezpieczne".

Pozdrawiam,

gaga2

Opal

Drzwi wewnetrzne z szybami czy bez .

Absolutna dowolnosc .

Bedzie dobrze i tak , i tak .

Wszystko zalezy od tego , jakie drzwi w/g Ciebie , beda ladniej wygladaly .A raczej ktore ladniejsze uda Ci sie w sklepach wypatrzec .

Ale właśnie o to chodzi,że nie wiem,które mi się bardziej podobają. :oops:

Z jednej strony jedne mi się bardziej podobają,a z drugiej te.... drugie. :lol:

Stolarka musi być już chyba konsekwentnie w ciemnym brązie,bo schody są ciemne,okna i boję się wprowadzać następny kolor.

Sęk też w tym,że muszą być raczej takie same,bo wszystkie są obok siebie.

No to chyba te z szybą jednak.

Trudno.

:lol:

...jest jedno ale!

..jeżeli mamy ciemny korytarz ( bez okien ), to będziemy zmuszeni do palenia światła "na okrągło" w przypadku pełnych drzwi.

Rozwiązaniem pośrednim mogą być drzwi z mlecznymi szybami...

Pozdro

J

My ten problem rozwiazalismy inaczej. Bedziemy mieli drzwi bez oszklenia , ale nad drzwiami sa wstawione 4-5 luksfery (poziomo).I to daje nam światło naturalne w korytarzu.

Pozdrawiam

KasiaR :wink

tak jak tutaj:Tylko my mamy jeden rzadek :cry: wiecej sie niezmieściło

http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/wi/wierzba_wnetrze_3.jpg

Ja wybrałam pełne drzwi wyłącznie dlatego, że takie mi się podobają i miały być płaskie bez wgłębień aby ich koty nie drapały.

Oj te koty ! Trzeba sie do nich dostosować :D .Ja tez wybrałem pełne drzwi.W układzie mojego domu,gdzie jest dużo otwartej przestrzeni,mam troche odizolowania :wink:

http://mm443.photosite.com/~photos/tn/2002_348.ts1124891304000.jpg

Witam wszystkich jako nowa , ja mam drzwi z szybami i bardzo :cry: mi to przeszkadza, czy ktoś mógłby mi doradzić co mogę mądrego zrobić,pomijając wymianę drzwi !

Nie napisałaś dlaczego Ci to przeszkadza i jakie masz szyby?

Czytając ten wątek troszkę się zdziwiłem, bo dużo z Was chce lub ma pełne drzwi.

Jak dla mnie drzwi powinny przepuszczać jak najwięcej światła a sprawę intymności załatwia się odpowiednio dobiarając szybę. Łatwo powiedzieć :wink: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56740

Ale po założeniu tego tematu byłem u szklarza i widziałem jakie cuda może zrobić na szkle. Nawet wybrałem już wzór z pośród 400 możliwych- motyw roślinny- przecudnej urody.

Słyszałem i widziałem, że wszystkie sąsiadujące ze sobą drzwi robi się teraz takie same, tzn. jeśli są przeszklone i mają 8 szybek ze szprosem, to wszędzie mają być takie same- nawet w łazience i WC.

Witam wszystkich jako nowa , ja mam drzwi z szybami i bardzo :cry: mi to przeszkadza, czy ktoś mógłby mi doradzić co mogę mądrego zrobić,pomijając wymianę drzwi !

Nie napisałaś dlaczego Ci to przeszkadza i jakie masz szyby?

Czytając ten wątek troszkę się zdziwiłem, bo dużo z Was chce lub ma pełne drzwi.

Jak dla mnie drzwi powinny przepuszczać jak najwięcej światła a sprawę intymności załatwia się odpowiednio dobiarając szybę. Łatwo powiedzieć :wink: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56740

Ale po założeniu tego tematu byłem u szklarza i widziałem jakie cuda może zrobić na szkle. Nawet wybrałem już wzór z pośród 400 możliwych- motyw roślinny- przecudnej urody.

Słyszałem i widziałem, że wszystkie sąsiadujące ze sobą drzwi robi się teraz takie same, tzn. jeśli są przeszklone i mają 8 szybek ze szprosem, to wszędzie mają być takie same- nawet w łazience i WC.

Chciałam pełne,bo mi się bardziej podobają,a światła nie potrzebują ani pokoje,ani korytarz,bo mam bardzo widny.

Ale ponieważ zgrupowanie ciemnych drzwi mogło być przytłaczające zamówiłam z szybkami.

Za dużo mam już tego drewna.

I każde w innym kolorze w dodatku. :lol:

Ale w łazience mam 1 szybę.

• 1 year później...