saw70 25.02.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Witam.Jestem tutaj nowy i kompletnie zielony w temacie. Jestem młodym człowiekiem obecnie mieszkam w starym domy,to nie jest mój dom niestety. Zajmuję 2 pomieszczenia o pow. około 40m.(kuchnia i pokój) W kuchni stoi kuchnia węglowa w której zmuszony jestem palić, problem polega na tym iż aby było ciepło w domu muszę cały dzień siedzieć w domu i palić,co chwilę trzeba dochodzić ,grzebać i dokładać. Przy 0st na zewnątrz przy paleniu cały dzień mam powiedzmy wieczorem 25st. w pokoju a w kuchni gdzie stoi ten zabytek jest Dubaj mnie niepotrzebny. Po nocy gdy wstaję bywa 10,15st w porywach czyli zimno jak diabli. Muszę oczywiście pracować i wygląda to tak że z zimna wracam do zimnego domu,wieczorem zmęczony odchodzi mi ochota by palić pół nocy,czyli może głupie ale żyję w zimnie. Nie jest to mój dom i nie chcę robić komuś prezentów,więc proszę o rozważenie taniej wersji którą ewentualnie kiedyś będę mógł w prosty sposób zdemontować,zabrać lub sprzedać. Znajomi którzy się trochę znają każdy doradza co innego czyli już zgłupiałem. Jak małą inwestycją i skuteczne ogrzać te 2 pomieszczenia,większość dnia bywam poza domem. Myślałem o piecu z podajnikiem na ekogroszek,ale są to jakieś koszta i każdy mówi że za mała powierzchnia na taki piec. Co zastosować proszę o doradzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.02.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Klima o małym spadku mocy w mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 25.02.2019 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Dokładnie lub farelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saw70 25.02.2019 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Jaka to klima poproszę o przykłady modeli a farelki to takie z dawnych czasów jak pamiętam małe na prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.02.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Z w miarę tanich to np. Gree Lomo Luxury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts