Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Drodzy forumowicze,

Buduję dom pod Warszawą. Rozważam zakup całoroczngo jacuzzi ogrodowego. Jest wielu producentów którzy oferują takie produkty. Czterech producentów, których wyklikałem w Google: Sundance, Hotspring, Wellis, Hydropool.

Wiem już, że cena takiej wanny z montażem to przedział 30 - 80 tyś zł w zależności od wielkości, jakości i funkcji.

Chciałbym używać takiej wanny przez cały rok, a w szczególności jesienią/zimą/wiosną z temperaturą wody ok 35 stopni.

Czy ktoś z Was posiada taką wannę i może podzielić się praktycznymi uwagami co do użytkowania i instalacji?

Interesuje mnie też jaki jest rzeczywisty koszt utrzymania takiej wanny w ciągu roku, także zimą gdy temperatura utrzymuje się poniżej zera.

Dziękuję

Marek

• 1 month później...
  • 1 year później...
Słaby ten post sponsorowany ;) 90zł zimą? Jaką temperaturę wody w jacuzzi utrzymujecie i jaki ma wymiar? Rozumiem, że to bez pompy ciepła, z pompą byłoby 3x taniej?
  • 10 months później...

"Jacuzzi" to marka (i nazwa własna) a nie rodzaj urządzenia.

Utrzymanie miesięczne ogrodowej wanny z hydromasażem (SPA) zależy od wielu czynników (między innymi od temp zewnętrznej) ... u mnie koszt utrzymania jest niewielki (wanna 5-cio osobowa o pojemności około 1000 litrów).

FB_IMG_1614875179210.jpg

FB_IMG_1614875188061.jpg

Edytowane przez Chef Paul
zalezy od mieszkania na Florydzie zamiast w Polsce? :D

Dlatego napisałem, iż koszty zależą również od temp zewnętrznej ... w klimacie na północy US temperatury są podobne jak w Polsce.

Mieszkałem również w Pennsylvania gdzie korzystałem całorocznie ze SPA w ogrodzie.

• 1 month później...