Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wanna spa, JACUZZI OGRODOWE, koszty utrzymania oraz praktyczne doświadczenia

Recommended Posts

Drodzy forumowicze,

Buduję dom pod Warszawą. Rozważam zakup całoroczngo jacuzzi ogrodowego. Jest wielu producentów którzy oferują takie produkty. Czterech producentów, których wyklikałem w Google: Sundance, Hotspring, Wellis, Hydropool.

Wiem już, że cena takiej wanny z montażem to przedział 30 - 80 tyś zł w zależności od wielkości, jakości i funkcji.

Chciałbym używać takiej wanny przez cały rok, a w szczególności jesienią/zimą/wiosną z temperaturą wody ok 35 stopni.

Czy ktoś z Was posiada taką wannę i może podzielić się praktycznymi uwagami co do użytkowania i instalacji?

Interesuje mnie też jaki jest rzeczywisty koszt utrzymania takiej wanny w ciągu roku, także zimą gdy temperatura utrzymuje się poniżej zera.

Dziękuję

Marek

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 10 months później...

"Jacuzzi" to marka (i nazwa własna) a nie rodzaj urządzenia.

Utrzymanie miesięczne ogrodowej wanny z hydromasażem (SPA) zależy od wielu czynników (między innymi od temp zewnętrznej) ... u mnie koszt utrzymania jest niewielki (wanna 5-cio osobowa o pojemności około 1000 litrów).

FB_IMG_1614875179210.jpg

FB_IMG_1614875188061.jpg

Edytowane przez Chef Paul

zalezy od mieszkania na Florydzie zamiast w Polsce? :D

Dlatego napisałem, iż koszty zależą również od temp zewnętrznej ... w klimacie na północy US temperatury są podobne jak w Polsce.

Mieszkałem również w Pennsylvania gdzie korzystałem całorocznie ze SPA w ogrodzie.

• 1 month później...