Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne Vetrex Premium - opinie

Recommended Posts

Ma ktoś jakieś doświadczenia z drzwiami zewnętrznymi od Vetrexa? Jako producent okien się sprawdzają ale jak z drzwiami?

Muszę domówić okna do piwnicy od Vetrexa i sprzedawca podpowiedział, że Vetrex też robi drzwi od niedawna i mogę zamówić u nich wszystko.

Nie mam wiatrołapu (bardzo stary dom) i bardzo zależy mi na "cieple" a Vetrex dla drzwi lakierowanych podaje Ud = 0.76. To chyba dobra wartość... Budżet w okolicy 4000 - 5000 PLN.

Edytowane przez Michal818
info o Ud

• 4 weeks później...

Mało realne by ktokolwiek miał w tym momencie jakieś doświadczenia z tymi drzwiami. To jest nowość wprowadzona w roku 2018 przez tę firmę. Raczej za wcześnie na jakieś uwagi itp.

Ja osobiście oglądałem je kilka dni temu i na pewno robią bardzo pozytywne wrażenie, dużo lepsze niż stalowe drzwi innych producentów które oglądałem do tej pory.

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

Mogę prosić o jakies świeże opinie na temat drzwi Vetrexu?

Mam wycenę na drzwi Wiked Optimum + ościeznica Termo (wzór 25 z zwykła szybą, okleina w kolorze antracyt) za 4700 (ew prestige termo lux za 5300), za dokładnie 1000 więcej (tj. 5700) ofertę Vetrex Tour z szybą P4 które są lakierowane (podobno na plus względem okleiny). Warto dołożyć ten 1000? Zastanawia mnie to lakierowanie czy faktycznie jest na plus?

Edytowane przez Krzsiek85

Nie miałem okazji widzieć drzwi z Vetrexu, ale kolega Cinek (kiedyś bardzo dobrze obecny na forum) chwali je sobie i ocenił, że przestaje proponować W na rzecz V (nie tylko dlatego że V jest wg niego lepsze).

A co do lakierowania kontra okleina? No cóż.. w drzwiach wewnętrznych tak sie uważa. Lakier bardziej ekskluzywny. Ale w bramach już odwrotnie (bo lakier na słońcu może z czasem blaknąć). Mam za to parę Wikędów zamontowanych malowanych i póki co nie widziałem by coś się z tym działo.

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...

Jako posiadacz drzwi firmy Vetrex, laik, mogę napisać, że drzwi są jak najbardziej ok, a cenowo wychodzą naprawdę przyzwoicie jak na swoje parametry.

Jedna uwaga, jeżeli nie zamierzasz podłączać elektrozaczepu do prądu, a jedynie korzystać z funkcji "dzień-noc", nie bierz pochwytu (antaby), tylko zwykłą klamkę. Przez brak możliwości domówienia samozamykacza, skrzydło otwiera się lekko, za lekko, przez co trudno je kontrolować.

• 6 months później...