2jacek2 03.03.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Witam,czy w przypadku utraty pracy trzeba ten fakt zgłaszać bankowi gdy ma się kredyt hipoteczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.03.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Odpowiedź masz w umowie kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 03.03.2019 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 ale ja nie mam umowy kredytowej . Za odpowiedź typu "poszukaj se w google" również dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 03.03.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Przeczytaj w umowie- powinna być jakaś związana z utworzeniem Twojego konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.03.2019 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 ale ja nie mam umowy kredytowej . Masz kredyt hipoteczny bez umowy? Nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 03.03.2019 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 I słusznie bo nie mam ani umowy kredytowej ani kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.03.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 I słusznie bo nie mam ani umowy kredytowej ani kredytu Umowa to jedyne miejsce gdzie znajdziesz odpowiedź. Wszystko zależy od tego, do czego strony się zobowiązały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 03.03.2019 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Umowa to jedyne miejsce gdzie znajdziesz odpowiedź. Wszystko zależy od tego, do czego strony się zobowiązały. Bardziej jestem zainteresowany czy w ogóle takie zapisy występują w umowach kredytowych czy może nie każdy bank je stosuje, a może żaden, a może część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 03.03.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Praktycznie w każdej umowie kredytowej występują zapisy mówiące o konieczności poinformowania banku o zmianie sytuacji finansowej. W niektórych mogą być mówić wprost o utracie pracy, w innych o zmianie sytuacji finansowej mogącej mieć wpływ na spłatę kredytu. Są to jednak tak na dobrą sprawę zapisy martwe. W rzeczywistości dopóki klient spłaca kredyt terminowo, to bank woli nie wiedzieć o ewentualnych chwilowych problemach, ponieważ to obligowałoby bank do podjęcia kroków mających zabezpieczyć interesy banku. Tylko co zrobić z klientem, który utracił zdolność kredytową, nie jest w stanie przedstawić dodatkowych zabezpieczeń, ale jednocześnie swoje zobowiązania reguluje terminowo?Bank należy z całą pewnością poinformować o możliwych problemach ze spłatą kredytu zanim te problemy się pojawią. Łatwiej jest rozmawiać z bankiem, gdy regulujemy swoje zobowiązania terminowo i informujemy o zbliżających się problemach, niż w sytuacji, gdy opóźnienia już się pojawiły, a rozmowę z banku rozpoczynamy po otrzymaniu monitów wzywających do uregulowania zadłużenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts