AntonioB 04.03.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Dzień dobry,znalazłem projekt domu, który się podoba najbardziej: https://www.extradom.pl/projekt-domu-willa-diamentowa-WAH1868 Co się podoba:1. Design2. Prosta bryła, klasyczny wygląd3. Piętro jest pełnowymiarowe, nie poddasze z ciętym dachem Co się nie podoba:1. Garaż wbudowany w bryłę domu. Nie podoba mi się taka idea ogólnie z wielu powodów...spaliny, chemia, bezpieczeństwo, wykorzystanie kubatury, i td2. Mały metraż. Potrzebuję ok 180, nie 134 Jak podejść do adaptacji takiego projektu? Przypuszczam, że dobry architekt jest w stanie zmodyfikować projekt tak by powiększyć dom, trochę zmienić układ pokoi i zamiast garażu wymyślić coś innego. Jak podchodzicie do podobnych zmian? Czy lepiej jest pracować z architektem od zera, czy się wzorować na takim projekcie i dopracować zmiany tak, by pasowały?Czy znacie architektów, którzy się dobrze znają na tym by bardzo dobrze przemyśleć wykorzystanie przestrzeni, są kreatywni, ale też super się znają na efektywnej wentylacji i ociepleniu, użytych materiałach i t.d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 04.03.2019 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Dodam, że projekt w pewnym sensie podobny do tego: https://www.bizjournals.com/dallas/resources/real-estate/home-of-the-day/gallery/8571/143051?r=https%3A%2F%2Fwww.bizjournals.com%2Fdallas%2Fresources%2Freal-estate%2Fhome-of-the-day%2Fbriggs-freeman-sothebys-international-realty%2F2015%2F01%2Fhome-of-the-day-classic-french-provincial-in-university-8571.html Ale widać, że inna jakość materiałów. Nie wiem co jest użyte jako zewnętrzna izolacja, jakiś kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Nie robisz adaptacji, tylko zlecasz indywidualny, nawiązujący do tych elementów, które ci się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztoof 17.09.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Willa Diamentowa to najładniejszy projekt jaki widziałem (a trochę ich przejrzałem). W następnym roku rozpoczynam budowę. Dajcie znać czy ktoś z was też się zdecydował na ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekt Diamentowa 14.04.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam, Czy juz ktos rozpoczal budowe domu z tego projektu? Jestem na etapie adaptacji i jestem ciekawa zmian, jakie poczyniliscie w projekcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.05.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Ten projekt jest chyba bardzo modny, bo to kolejny wątek, w którym ktoś go prezentuje. To oznacza, że w krótkim czasie w wielu miejscowościach będą stały takie domy. Lepiej, jeśli możliwości finansowe na to pozwalają, zrobić projekt na zamówienie. Będzie niepowtarzalny i na miarę potrzeb właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalmarko 10.08.2022 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Willa Diamentowa to najładniejszy projekt jaki widziałem (a trochę ich przejrzałem). W następnym roku rozpoczynam budowę. Dajcie znać czy ktoś z was też się zdecydował na ten projekt. Hey witam, Własinie planujemy zacząć budowę tego projektu wyglonda super na projekcie proszę o podpowiedź na co trzeba uważać co jest do zmian ewentualnie bardzo byłbym wdzięczny o jakieś foty z budowy i już jak jest skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2022 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) Hey witam, Własinie planujemy zacząć budowę tego projektu wyglonda super na projekcie proszę o podpowiedź na co trzeba uważać co jest do zmian ewentualnie bardzo byłbym wdzięczny o jakieś foty z budowy i już jak jest skończone garaż jest ciasny - nie otworzysz swobodnie drzwi samochodu. Jedna łazienka na 4 sypialnie to kiepsko. Brak pralni. Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts