magag1 04.03.2019 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Witam. Wynajmuję mieszkanie w którym poprzedni lokator palił. Mieszkał tam około półtora roku. Osoby które mieszkały przed nim nie paliły a więc w mieszkaniu tylko przez około te półtora roku palono. Jest to kawalerka , 25 mkw. Czy jest szansa że pozbędę się dymu papierosowego? Z tego co czuje to kanapa i meble nie przeszły papierosami. Ściany może trochę. Chcę spróbować zwalczyć to octem, sodą , kawą , odświeżaczami powietrza jakaś lawenda czy coś podobnego. Firanki i rolety założę nowe. Co będzie najlepsze do umycia okien ? alkohol izopropylowy ? Nie wiem co mogę użyć do umycia ścian podłogi i mebli. Ponoć herbaciane olejki sprawdzą się najlepiej ale czy to prawda ?Chce się skutecznie pozbyć tego dymu tak aby nic nie było czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.tuchocka 18.06.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Zapach dymu papierosowego ciężko wywabić. Najbardziej wnika w wszelkie materiały takie jak właśnie firanki, dywany, kanapy i fotele. Jednak osadza się też na innych meblach i ścianach oraz podłogach. Na pewno trzeba wszystko umyć. Jeśli nie grozi to zniszczeniem powierzchni mi podziałał płyn do szyb z odrobiną octu. Ściany raczej po tak długim czasie też przeszły. Jeśli jest na nich farba można ją trochę papierem ściernym zetrzeć, przejechać wilgotną szmatką, jeszcze raz zagruntować i pomalować na świeżo. Ziołowe kadzidełka są fajne ale też trzeba uważać bo niektóre podczas palenia fajnie pachną a później pozostawiają mało atrakcyjny, duszący zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.06.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dym już dawno się ulotnił. Na smród - ozon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlaty69 18.06.2019 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Jak psze Kaizen - ozonator i to wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Mocny ozonator przez 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 24.06.2019 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Ja ozonatora nie używałem, ale walczyłem z tym zapachem poprzez pranie mebli, dywanów, dokładne mycie środkiem typu APC gładkich powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Ozonatorem jest łatwiej.Zapachy usunie ale brudu nie usunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Posiadać i używać ("z głową").Przydaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts