martingg 06.03.2019 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Dokładnie, wiec gdyby zrobic taki ok 200-250 m, to koszt by byl o polowe taniej. bez przesady to ceny USD pewnie byś zapłacił te 1mln-1,2mln za developerski taki dom poza elewacja i oknami to zwykły "klocek" pogadaj z fighterem w dziale z ociepleniami robi elewacje może kiedyś robił podobną, coś Ci doradzi, podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 06.03.2019 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 bez przesady to ceny USD pewnie byś zapłacił te 1mln-1,2mln za developerski taki dom poza elewacja i oknami to zwykły "klocek" pogadaj z fighterem w dziale z ociepleniami robi elewacje może kiedyś robił podobną, coś Ci doradzi, podpowie. Miałem na myśli cena domu z działką, wykończonego, z meblami i w USA. A w Polsce nie mam pojęcia ile by to kosztowało. Niby masz rację, ale sama elewacja pewnie droga. A też nie wiem co innego tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 06.03.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 to juz zalezy od Ciebie jak bedziesz chciał wszedzie marmury na podłodze to moze wyjsc i te 1,5mln USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 06.03.2019 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 to juz zalezy od Ciebie jak bedziesz chciał wszedzie marmury na podłodze to moze wyjsc i te 1,5mln USD No tak, tu się zgadzam. Pewnie trzeba zacząć od dobrego architekta, który zrobi fajny projekt domu z materiałów realnych (nie najdroższych możliwych), zaplanuje to ciekawie i energooszczędnie, z dobrą wentylacją. I wtedy będzie można ocenić ile to będzie kosztowało i co można zrobić inaczej, taniej, prościej, praktyczniej i t.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 06.03.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 chyba od działki taki dom niczym sie nie różni od normalnego domu poza elewacja i oknami także luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 06.03.2019 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 chyba od działki taki dom niczym sie nie różni od normalnego domu poza elewacja i oknami także luz No tak, działka jest najdroższą częścią domu:-) Bez 1.000.000 nie ma co szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 06.03.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Tylko moje pytanie jest takie: po co budować taki dom jak ma się na wszystkim oszczędzać. Potem sa takie koszmarki jak nikro pałacyki, zameczki, pseudodworeczki itp. Taki dom czytaj ten styl wymaga drogich materiałów, odpowiednich rozmiarów. 200-metrowy dom tego typu bedzie wygladał karykaturalnie. I co elewacje zrobic z tapety i styropianu, a we wnetrzaj dać panele to tak jakby kupić sobie fiata i dołożyć spojler i znaczek ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Tutaj tańsza oblicówka drewniana:http://panidyrektor.pl/wp-content/uploads/2016/03/elewacja-domu-ameryka%C5%84skiego-dom-ameryka%C5%84ski-willa-ameryka%C5%84ska-rezydencja-projekt-design-elewacja-podjazd-pod-dom-inspiracje-57.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 07.03.2019 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Tutaj tańsza oblicówka drewniana: http://panidyrektor.pl/wp-content/uploads/2016/03/elewacja-domu-ameryka%C5%84skiego-dom-ameryka%C5%84ski-willa-ameryka%C5%84ska-rezydencja-projekt-design-elewacja-podjazd-pod-dom-inspiracje-57.jpg zupelnie inaczej wyglada, mi sie nie opodoba. Niesamowite jak bardzo sie zmienia budynke, bo bryla bardzo podobna, ale to jak tutaj to wyglada jest slabo. Tobie sie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 07.03.2019 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 to już typowy amerykański dom z 19 wieku mi się nie podoba w ogóle ale spoko ten który ty podałeś w pierwszym poście też nie co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2019 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) tutaj prawdziwy francuski dom, stojący we Francji: http://www.al-softsolutions.com/u/2018/08/les-maisons-typiques-francaises-maison-ambleon-belley-vente-original-campagne-external-francaise-style-provincial-francais-pays-salle-bains-provinciale-plans-chateau-couleurs.jpg Edytowane 7 Marca 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 08.03.2019 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 w jaki sposob wstawiacie obrazek? Nie widze jak mge to zrobic....tylko jako zalacznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 wstawiasz plik zakończony rozszerzeniem graficznym (zwykle .jpg) pomiędzy tagi oraz . jak chcesz pozyskać plik graficzny ze strony to albo klikasz na obrazku prawym klawiszem myszy i wybierasz kopiowanie adresu obrazka (przynajmniej Opera ma taką opcję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 08.03.2019 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Piękny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 typowo amerykański W Konstancin Jeziornej mozna kupic rezydencję, np. taką: albo za 6 mln taką: Albo prawdziwą, oryginalną podmiejską rezydencję z ubiegłego wieku za 13 mln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 08.03.2019 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 wow, ceny sporo droższe niż w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 09.03.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 wow, ceny sporo droższe niż w USA. A co ty myślisz, Polska to bardzo drogi kraj jeśli chodzi o nieruchomości zwłaszcza te z wyższej półki. Za cene małego pałacyku w Polsce można kupić spore zamczysko we Francji czy Belgii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 09.03.2019 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) A co ty myślisz, Polska to bardzo drogi kraj jeśli chodzi o nieruchomości zwłaszcza te z wyższej półki. Za cene małego pałacyku w Polsce można kupić spore zamczysko we Francji czy Belgii. Co ja myślę? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Ale jeśli tak, to nie specjalnie rozumiem czemu tak jest. Polska nie ma w sobie nic atrakcyjnego względem innych miejsc, gdzie te zamczyska są. Więc osobiście ja nie rozumiem czemu. Ani Polacy nie zarabiają tyle, ani też kraj/Warszawa nie jest atrakcyjna. Z czystej ciekawości, chciałem zerknąć co można kupić w USA za taką cenę (ok 10M PLN): https://www.briggsfreeman.com/property/6054-woodland-drive-dallas-tx-75225-2833-dallas-8965642 A to za niecałem 8M PLN: https://www.briggsfreeman.com/property/308-kings-lake-drive-mckinney-tx-75072-8778-collin-8804384 Nie bardzo rozumiem czym są podyktowane Polskie ceny. Ani terenu, ani infrastruktury, ani materiałów...ani też kwestia adekwatnych zarobków:-) I ten, za 5.5M pln: https://www.briggsfreeman.com/property/6501-spyglass-hill-court-fort-worth-tx-76132-4513-tarrant-8840504 Edytowane 9 Marca 2019 przez AntonioB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 09.03.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Nikt Ci nie każe budować w Warszawie na działce za milion albo za dwa możesz kupić hektar ziemi w pipidowie dolnej za 20tys i mieć 6mln na wybudowanie zamku. Raczej starczy nie ma co porównywać z USA zupełnie inny standard zupełnie inne zarobki zupełnie inne podejście do domów/mieszkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 09.03.2019 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Nikt Ci nie każe budować w Warszawie na działce za milion albo za dwa możesz kupić hektar ziemi w pipidowie dolnej za 20tys i mieć 6mln na wybudowanie zamku. Raczej starczy nie ma co porównywać z USA zupełnie inny standard zupełnie inne zarobki zupełnie inne podejście do domów/mieszkań. Chwila... Chyba porównujemy inne rzeczy:-) USA: duża działka, duży dom, wysoki standard wykończenia PL: mała działka, mały dom, podobny standard wykończenia w PL będzie drożej, a zarobki w USA wyższe kilkakrotnie. Nie zgadzasz się? Zerknij na post wyżej...stara rozwalona willa za 13.000.000 w PL (jakies 4.000.000 USD). Obok Warszawy nie ma działek specjalnie taniej niż 800.000-1.000.000 Działki leśne są OK 1500-2500 m, na mniejszych nie ma pozwolenia budować. Ludzie budują domy tam, gdzie jest praca. W Polsce...to przeważnie 2-3 miasta tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts