key1 13.03.2019 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Elfir, jakbyś nie zauważyła to ten watek obejmuje dyskusje o wartościach domów w różnych krajach, moja wypowiedź jest więc jak najbardziej na miejscu. A kwestię emigracji, która jest rzeczywiście nie na miejscu, poruszyłaś ty sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Chyba jednak nie wiesz o czym jest ten watek Na pewno nie o tym, czy Polska jest najlepszym krajem dla Polaków ale dlaczego nie buduje się domów o konkretnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 13.03.2019 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Elfir, jakbyś nie zauważyła to ten watek obejmuje dyskusje o wartościach domów w różnych krajach, moja wypowiedź jest więc jak najbardziej na miejscu. A kwestię emigracji, która jest rzeczywiście nie na miejscu, poruszyłaś ty sama. Nie o wartościach, tylko o stylistyce...a konkretnie tu...też o elewacji domu z kamienia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 15.03.2019 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wiem jak to wygląda na zachodzie, może struktura kosztów jest inna, ale pomijając przywiązanie Polaków do ziemi, to u nas kupno mieszkania / budowa domu, poprostu bardziej się opłaca i daje pewne bezpieczeństwo na przyszłość, chociaż kosztem mobilnosci, W Krakowie koszt wynajmu mieszkania 50m2 to około 2500zł /mcKredyt 400 000 na 20 lat który umozliwi zakup mieszkania albo budowę domu to również około 2500zł / mc. Oczywiście stopy procentowe mogą wzrosnąć, tak jak i koszty wynajmu, ale tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Za maks 20 lat będę miał dom, a w przypadku najmu? Za 20 lat płacenia tej samej kwoty będę miał...nic? Czy na emeryturze będzie mnie stać aby nadal płacić 2500zł /mc za wynajem? Mam nadzieję, ale sądzę, żę wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonioB 18.03.2019 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Mi się wydaje, że największym powodem tak wysokich cen jest możliwość brać kredyty. Gdyby nie było takiego instrumentu, ceny by były na zupełnie innym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts