tenzin 08.03.2019 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Dzień dobry,potrzebuję nr księgi wieczystej danej lokalizacji, które jestem najemcą, a której zakup rozważam.Chciałem sprawdzic jej stan prawny. W internecie to kosztuje, a nie mogę się doprosić zarządcy.Może Ktoś ma dostęp do płatnej bazy i może jednorazowo pomóc - jeśli tak proszę o wiadomość. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.03.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Dokument najmu (chyba na czas dłuższy niż miesiąc?) w łapę, okazujesz go w dziale EGiB że masz interes prawny i powinni udzielić informacji. W razie odmowy, bez zbednej dyskusji grzecznie udajesz się do zwierzchnika odmawiającego urzędnika i sądzę że dowiesz się numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tenzin 11.03.2019 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Bertha, korzytajac z Twojej rady zadzwoniłem do wydziału, który tym zajmuje się udzielaniem takich informacji (w zamyśle na wniosek pisemny).Pani zdziwiona bo klapki na oczach pozwalają im udzielać informacji tyko właścicielom lub osobom upoważnionym.Na wiadomość, że pokaże umowę najmu oraz mam konkretny, uzasadniony interes prawny, po dłuższej konsultacji stwierdziła, że umowa z X roku może być nieaktualna i, że o numer trzeba sie zwrócić do wlaściciela.Mowie, ze mam ten adres wpisany w dowodzie - nie ma znaczenia.Radca, też się dziwi - mówi, że to jawne dane. Pomyślę, jak to rozwiązać. nie chce mi sie pisać do wlaciciela bo czas na odpowiedz ma do 30 dni. Myślałem, że może Ktoś tutaj pomoże, ma dostęp. No nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 11.03.2019 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Chcesz kupić nieruchomość która wynajmujesz a jej właściciel nie chce ci podać nr KW?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 12.03.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Właściciel może nie wiedzieć, że tenzin chce to kupić. W Ewidencji Gruntów (i w KW) są dane osobowe, których ujawnienie przez dany organ osobie nieuprawnionej byłoby sprzeczne z ustawą. Jeśli chcesz pełny wypis z Ewidencji Gruntów - musisz prosić sprzedającego o pełnomocnictwo.Jeśli chcesz numer KW - najprościej jest poprosić sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts