Jakub1337 08.03.2019 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Cześć, chciałbym się dowiedzieć o co powinienem wypytać sprzedającego, gdy jestem zainteresowany ogłoszeniem o działce budowlanej. Wymiary działki są podane w ogłoszeniu, znalazłem gdzie się działka dokładnie znajduje i sprawdziłem okolice, według ogłoszenia media są w drodze (woda oraz prąd).Wiem, że powinienem dowiedzieć się jaki jest numer księgi wieczystej i czy właściciel zgadza się na badanie gruntu. Coś jeszcze ? Edytowane 8 Marca 2019 przez Jakub1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.03.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 AKTUALNY nr księgi bez łaski, przy zbywającym na smartfonie na stronie >> ekw.ms.gov.pl << sprawdzasz powierzchnie (I), właściciela (II), służebości i obciążenia (III) i hipotekę czy czysta (IV). Wpisy na białym tle są aktualne, na szarym wykreślone np. poprzedni właściciele, spłacone hipoteki. Aktualna (świeża wg daty) wykupona mapa zasadnicza = przyłącza , uzbrojenie terenu; w dobrym tonie jest wypis z MPZP. Wypytaj , sąśiadów a nie zbywającego, o uciążliwe zakłady pracyw pobliżu -> pod kątem smrodu i/lub wibracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts