Tuolume 13.03.2019 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Witajcie, wiosną ruszam z urządzaniem małego ogródka przed domkiem szeregowym. Wczesną jesienią ubiegłego roku posadziliśmy tuje danica wzdłuż chodnika wejściowego (cały pas jest obsypany korą), na resztę posialiśmy trawę. Chciałabym jednak zmienić koncepcję i dokonać nasadzeń różnych krzewów, tam gdzie aktualnie rośnie trawa. Nie chcę jednak pozbywać się całej trawy, a jedynie wyznaczyć rabaty (wyściółkowane korą). Macie może jakieś pomysły na kształt takiej rabaty/rabat? Poniżej link do schematu ogródka http://i65.tinypic.com/207nkw1.png Jeśli chodzi o rośliny myślę np. o różaneczniku, hortensji, trzmielinie na pniu, cyprysiku tępołuskowym, żywotniku w złotym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.03.2019 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Podaj wymiary tej działki,naświetlenie, miejsce słoneczne, zacienione. a jak będziesz przechodzić na ten kawałek trawnika z rabatą - koło śmietnika:sick: czy bedziesz skakać przez daniki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2023 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 róże przycina się kiedy ruszają pąki. Wówczas można ocenić, gdzie należy ciąć, gdzie wystąpiły uszkodzenia od mrozów i chorób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nufro 13.06.2023 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) Osobiscie mam wrażenie, żę wszystkie ogrody w Polsce wyglądają tak samo. Czyli trawnik plus tuje wzdłuż ogrodzenia. Dziwi mnie to, ze tak niewiele osób sadzi w ogrodach krzewy owocowe i drzewa. OBecnie owoce są drogie tak wieć myśle, ze fajnie jest mieć trochę w swoim ogrodzie. Sam mam oebcnie wiele takich krzewów i praktycznie od wiosny do jesieni nie kupowałem owoców w sklepach. Od siebie polecam szczegolnie czarną porzeczkę Bardzo dobrze rośnie w naszym polskim klimacie. Edytowane 26 Lipca 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts