Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród przed domem

Recommended Posts

Witajcie,

wiosną ruszam z urządzaniem małego ogródka przed domkiem szeregowym. Wczesną jesienią ubiegłego roku posadziliśmy tuje danica wzdłuż chodnika wejściowego (cały pas jest obsypany korą), na resztę posialiśmy trawę. Chciałabym jednak zmienić koncepcję i dokonać nasadzeń różnych krzewów, tam gdzie aktualnie rośnie trawa. Nie chcę jednak pozbywać się całej trawy, a jedynie wyznaczyć rabaty (wyściółkowane korą). Macie może jakieś pomysły na kształt takiej rabaty/rabat? Poniżej link do schematu ogródka :)

http://i65.tinypic.com/207nkw1.png

Jeśli chodzi o rośliny myślę np. o różaneczniku, hortensji, trzmielinie na pniu, cyprysiku tępołuskowym, żywotniku w złotym odcieniu.

• 4 years później...
  • 1 month później...

Osobiscie mam wrażenie, żę wszystkie ogrody w Polsce wyglądają tak samo. Czyli trawnik plus tuje wzdłuż ogrodzenia.

Dziwi mnie to, ze tak niewiele osób sadzi w ogrodach krzewy owocowe i drzewa. OBecnie owoce są drogie tak wieć myśle, ze fajnie jest mieć trochę w swoim ogrodzie. Sam mam oebcnie wiele takich krzewów i praktycznie od wiosny do jesieni nie kupowałem owoców w sklepach.

Od siebie polecam szczegolnie czarną porzeczkę :spam: Bardzo dobrze rośnie w naszym polskim klimacie.

Edytowane przez Greengaz