dedert 16.03.2019 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Witam. Stoję przed wyborem wysokości trójnika na czopuch w kominie systemowym. Piec będzie na ekogroszek, ale w przyszłości nie wiem czy nie będę podłączał się do sieci gazowej i jeśli to będzie opłacalne to wymienię piec na gazowy. Znajomy powiedział mi że w takim razie lepiej zrezygnować z komina systemowego bo piec gazowy będzie miał w innym miejscu wyjście na czopuch a robić otworów w systemowym nie można. Czy istnieje jakieś alternatywne rozwiązanie czy lepiej zrezygnować z systemowego komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.03.2019 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 19.03.2019 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 No ok, obejrzałem ale obejrzałem również jakiś następny filmik który poddał w wątpliwość czy stosować komin systemowy. "w nowoczesnych domach energooszczędnych, drastycznie obniżyła się temp spalin, przez co nie potrzebujemy kominu z cegieł, które wytrzymywaly temp kilkuset stopni" . Wniosek taki że systemowe przeznaczone na niższą temp spalin przez co powinny być miej trwałe (przynajmniej w dłuższym przedziale czasowym). Ja tak to odbieram. Więc chyba może jednak komin z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts