Mateusz711 17.03.2019 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Witam, Mam taki problem. Mam płytki gresowe drewnopodobne w wymiarach 20x120 i zamierzam je ułożyć w salonie oraz holu (50 m). W samym środku salonu przebiega dylatacja i stad pytanie jak prawidłowo ułożyć płytki ? Chciałbym uniknąć ich przecinania. Słyszałem o specialnych klejach odkształcalnych oraz ewentualnie siatce dodatkowo? proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.03.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Nie da się ułożyć tak, żeby dylatacja wypadła na fudze i wypełnić fuga elastyczną (sikaflexem czy nawet silikonem)? Jak sprawdzisz koszt, to pewnie dojdziesz do wniosku "niech pęka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz711 17.03.2019 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 płytki są układane na 1/3. nie da się niestety położyc tak żeby dylatacja wypadła w fudze. koszt tych mat to masakra..chyba faktycznie jedyne rozwiazanie to dobry klej i ewentualnie siatka. fuga bedzie 2mm mam nadzieje ze nie za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.03.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 koledze powyżej chyba chodziło o to żeby układac płytki wzdłuż tej dylatacji, wtedy jedna ze spoin na lub w okolicy dylatacji i wypełnienie silikonem w kolorze fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.03.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Witam, Mam taki problem. Mam płytki gresowe drewnopodobne w wymiarach 20x120 i zamierzam je ułożyć w salonie oraz holu (50 m). W samym środku salonu przebiega dylatacja i stad pytanie jak prawidłowo ułożyć płytki ? Chciałbym uniknąć ich przecinania. Słyszałem o specialnych klejach odkształcalnych oraz ewentualnie siatce dodatkowo? proszę o rady. Zastosuj maty rozprężające i kładź płytki jak chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts