remonty22 18.03.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Siema ludzie Mam problem z dachem w nowo zakupionym domu Otóż ...Dach był robiony okolo 10 lat temu , nie przecieka nic się nie dzieje . Chodzi o estetykę dachówek (dachówka ceramiczna )dachowki są pokryte mchem i trochę brudne źle to wygląda.Powiedzcie jak można to odnowić myślałem o kupnie myjki ciśnieniowej plus jakiś detergent .Może ktoś już tak robił z was ? Jakie były tego efekty , nie chce wydawać kasy na nowe dachówki lub blachodachówke wolę te odrestaurować . Pozdrawiam dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.03.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Pewnie , że się da https://www.youtube.com/watch?v=UpLn4mbOXCM a impregnaty są dostępne i to w przystępnych cenach https://www.budowlana-chemia.com/pl/p/Impregnat-Silikonowy-do-Klinkieru%2C-Cegly-i-Dachowki/137?gclid=EAIaIQobChMIkuX04MSM4QIVgkIYCh2TjAumEAQYASABEgJRt_D_BwE ten np dobry - stosowałem do klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 26.12.2020 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Może komuś się przyda. U mnie jest problem z igłami na dachu. Silny deszcz zmywa większość do rynien i dzięki czyszczeniu rynien przystawką Gardeny nie jest źle. Problem jest z igłami w koszu dachu. Kosz jest zbyt wąski (nie chcę go chwilowo poszerzać) i igły gromadzą się w nim aż do czasu jak tam zgniją. Kupiłem swego czasu długi wysięgnik do zgarniania śniegu (ok 6m). Dorobiłem końcówkę na drukarce 3D i tak powstało narzędzie do czyszczenia dachówek i kosza dachu z igieł. Poniżej fotki pokazujące o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.12.2020 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Masz okno blisko kosza więc łatwo z niego oczyścisz no chyba, że jest ono nad klatką schodową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.12.2020 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Oto rozkosze drzew blisko domu. Drzewa niech sobie rosną w lesie, na miedzach śródpolnych, w parku lub nad rzeką . Lecz nie na międzywalu czyli terenie zalewowym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remonty22 05.01.2021 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Może komuś się przyda. U mnie jest problem z igłami na dachu. Silny deszcz zmywa większość do rynien i dzięki czyszczeniu rynien przystawką Gardeny nie jest źle. Problem jest z igłami w koszu dachu. Kosz jest zbyt wąski (nie chcę go chwilowo poszerzać) i igły gromadzą się w nim aż do czasu jak tam zgniją. Kupiłem swego czasu długi wysięgnik do zgarniania śniegu (ok 6m). Dorobiłem końcówkę na drukarce 3D i tak powstało narzędzie do czyszczenia dachówek i kosza dachu z igieł. Poniżej fotki pokazujące o co chodzi. No i super pomysł ja podobnie miałem z mchem na dachówce długi kij plus odcięta butelka poradzily sobie doskonale kiedyś wrzucę wam fotę tego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts