sadija 19.03.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Proszę o pomoc... Czy można w jakiś sposób dołożyć dodatkowy bezprzewodowy włącznik do istniejacego układu schodowego. Może napiszę trochę szerzej jak to wygląda. Posiadam normalny włącznik schodowy (schody/hol) który był kiedyś założony i dziala poprawnie ale po jakimś czasie miałem remont (rozbudowę poddasza). W chwili obecnej gdy chce iść na poddasze a jest już noc to najpierw muszę iść zapalić światło na wejściu na poddasze poczym cofnąć się i wyłączyć światło na holu więc jest to trochę irytujące. Niestety nie miałem możliwości ułożenia kabla między wyłącznikiem schodowym a obecnym wyłącznikiem na poddaszu. Czy można zastosować jakiś włącznik bezprzewodowy aby można było korzystać z funkcji wł/wył z każdego punktu o których wyżej pisałem (hol - 2 normalne istniejące włącznik i ten 3 na poddaszu) Mam nadzieję że nie opisałem tego zawile, starałem się jak najbardziej opisać o co mi chodzi. Z góry dziękuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.03.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Załóż czujkę ruchu tak aby widziała całe schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 19.03.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 U skośnookich przyjaciół wyłącznik radiowy który można schować w puszcze to koszt ok. 20 zł. Jeżeli akceptujesz sterowanie pilotem, to może być rozwiązanie - tanie i proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts